Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Invej želi ceo Vital - Po akciji ponudio 1.030 dinara
Beogradski AD Invej želi da preuzme 30,9% akcija i postane jedini vlasnik fabrike ulja i biljnih masti Vital u Vrbasu, navodi se u ponudi za preuzimanje objavljenoj na Beogradskoj berzi.

Vital ima više od 763.000 akcija a Invej, koji sada drži nešto više od 69 procenata akcija, planira da kupi više od 236.000 akcija i postane jedini vlasnik.

Za svaku od akcija Vitala beogradski Invej ponudio je 1.030 dinara, isključivo u gotovom novcu.

Ponuda Inveja otvorena je danas, trajaće 21 dana i biti zatvorena 5. maja.

Invej navodi da nema nameru da menja osnovu delatnost Vitala i mesto njenog obavljanja a nastojaće da unapredi buduće poslovanje. Dodaje se da realizovanje strateških planova Inveja neće uticati na politiku zapošljavanja i radnopravnih status radnika, uključujući i materijalni položaj zaposlenih.

Prema podacima Centralnog registra hartija od vrednosti nad 458.000 akcija Inveja u Vitalu postoji upisano založno pravo, a sudska blokada je na 65.000 takvih akcija.

U gotovo 31% akcija Vitala koje Invej želi da kupi najveće pakete, u rasponu od 1,3% do 4% ukupne emisije, imaju Paralela, Biznis suport kompani, Trivit-Mlin, Enigma Internacional.

U vlasništvu fizičkih lica je 17,9% emisije akcije Vitala, odnosno 137.000 akcija.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta