Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Danas u Beogradu počinje 28. Kopaonik biznis forum
BEOGRAD - Kopaonik biznis forum u organizaciji Saveza ekonomista Srbije počeće danas u Beogradu i trajaće do 27. maja, a glavna tema ovogodišnjeg foruma, koji se održava u hibridnom formatu, biće "Svet posle kovida 19 - novi izvori rasta u promenjenim uslovima poslovanja".

Na 28. KBF - u biće ukupno održana 22 panela u beogradskom hotelu "Metorpol", uz limitran broj učesnika zbog epidemije korona virusa.


Dinar-to-euro exchange rate at RSD 117.5837
The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.5837 dinars for one euro on Monday, the same as on Friday, the National Bank of Serbia said.
BELGRADE – The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.5837 dinars for one euro on Monday, the same as on Friday, the National Bank of Serbia said.

The dinar is steady against the euro m-o-m, y-o-y and relative to the beginning of the year.

The dinars indicative exchange rate against the dollar dropped by 0.4 pct to 96.4829 dinars for one dollar on Friday.

The dinar was up by 1.3 pct against the dollar m-o-m and by 11.6 pct y-o-y, declining by 0.8 pct relative to the beginning of the year


Agencija Moodys potvrdila kreditni rejting Beograda - Finansije prestonice stabilne
Renomirana američka agencija za kreditni rejting Mudis (Moodys) izdala je 21. maja zvanično saopštenje u kome je potvrdila kreditni rejting Grada Beograda na osnovu periodične analize i procene prikladnosti rejtinga u kontekstu relevantne glavne metodologije, nedavnih kretanja i poređenja finansijskog i operativnog profila sa slično ocenjenim subjektima.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da se u izveštaju agencije navodi da kreditni profil Grada Beograda (Ba2) odražava njegovo snažno fiskalno upravljanje, što rezultira solidnim finansijskim učinkom i evidencijom opadanja tereta duga sa ograničenim potrebama za zaduživanjem.

– Izgledi za privredni rast ove godine su oko pet odsto, što će pomoći Gradu da održi zdrave finansije, uključujući i svoju ugodnu poziciju likvidnosti. Istovremeno, rejting uzima u obzir visoke investicione zahteve grada povezane sa pritiskom koji stvara njeno javno saobraćajno preduzeće – rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

On je naglasio da je ovo saopštenje još jedna potvrda dobrog upravljanja finansijama Grada.

– Za sedam godina budžet Grada povećan je sa oko 600 miliona na više od 1,2 mlrd EUR, a dug sada iznosi ispod 300 mil EUR. Kao što je rejting agencija konstatovala, Beograd čini 40% bruto domaćeg proizvoda Srbije, a naš budžet veći je od nekih evropskih zemalja – rekao je Vesić povodom saopštenja rejting agencije Mudis.


Azijske berze uglavnom u plusu, nafta se oporavlja
Većina azijsko-pacifičkih tržišta kapitala danas beleži pozitivno kretanje, ali su investitori i dalje oprezni zbog ponovnog oživljavanja slučajeva kovid-19 u nekim regionima, kao i zbog potencijalnih inflatornih pritisaka u SAD.
SINGAPUR - Većina azijsko-pacifičkih tržišta kapitala danas beleži pozitivno kretanje, ali su investitori i dalje oprezni zbog ponovnog oživljavanja slučajeva kovid-19 u nekim regionima, kao i zbog potencijalnih inflatornih pritisaka u SAD.

Japanski indeks Nikei 225 porastao za 0,17 posto na 28.364,61 poena, singapurski Strejts Tajms je ojačao za 0,2 procenta na popodnevnom trgovanju po lokalnom vremenun, dok su indijski Nifti 50 i Senseks u dobitku od 0,23, odnosno 0,26 procenata, respektivno, prenosi CNBC.


Trudbenik u stečaju ponudio 12 stanova u BGD-u
KMG Trudbenik u stečaju ponudio je na prodaju 12 stanova u Beogradu po početnim cenama od 18,8 do 36,3 miliona dinara, objavio je stečajni upravnik.
BEOGRAD - KMG Trudbenik u stečaju ponudio je na prodaju 12 stanova u Beogradu po početnim cenama od 18,8 do 36,3 miliona dinara, objavio je stečajni upravnik.

Stanovi su u Dalmatinskoj ulici, najskuplji je 95 kvadratnih metara površine, a najjeftiniji 46 m2.


Autobuska stanica ATP Vojvodine ponovo na prodaju
Autobuska stanica i niz objekata ATP Vojvodine AD u stečaju, čija je likvidaciona vrednost 2,2 miliona evra, ponuđeni su na prodaju javnim prikupljanjem ponuda, objavio je stečajni upravnik.
NOVI SAD - Autobuska stanica i niz objekata ATP Vojvodine AD u stečaju, čija je likvidaciona vrednost 2,2 miliona evra, ponuđeni su na prodaju javnim prikupljanjem ponuda, objavio je stečajni upravnik.

U prodajnom paketu su autobuska stanica na 4,9 hiljada kvadratnih metara, tri manja pomoćna objekta, interna benzinska stanica, gotovo tri hektara na kojima je Vojvodina nosilac prava korišćenja i pripadaju oprema i inventar.


Prvi let kompanije Wizz Air od Abu Dabija do Beograda - Dvaput nedeljno od 15. juna
Kompanija Wizz Air Abu Dabi, najmlađi nacionalni avio-prevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata, obavio je prvi let iz Abu Dabija do Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, saopšteno je danas. Uvedeni su letovi na toj liniji jednom nedeljno do 13. juna i dvaput nedeljno od 15. juna.

Wizz Air Abu Dabi ima četiri nova aviona tipa erbas A321 neo, koji se odlikuju najnižim stepenom sagorevanja goriva, emisija i buke.


Kompanija Publik doo kupila preduzeće Valjevo put za 52,7 miliona dinara
Kompanija Publik doo iz Valjeva kupila je za 52,7 miliona dinara preduzeće u stečaju AD Valjevo put, saopštila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Preduzeće je prodato kao pravno lice po početnoj ceni.

Najvažniju imovinu čine zgrade i zemljšte.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta