Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Tigar Pirot Signs Agreement on Export of Rubber Footwear to Russia
The Pirot-based company Tigar has signed an agreement with the Russian company Etalon on the sale and distribution of rubber footwear in that countrys market, the Pirot-based company announced.

Tigar was visited by a high delegation of the Trade Representative of the Russian Federation, representatives of the Chamber of Commerce of Serbia and representatives of Etalon.

The visit was deemed highly successful, the partners from Russia were introduced in detail to the program of work footwear, designer childrens footwear and protective footwear, and what they especially liked is the latest Absolute Boot, Tigar announced.


Flights from Kraljevo to Thessaloniki – Air Serbia Back at Morava Airport
Air Serbia has announced the schedule of the seasonal flights on the Kraljevo-Thessaloniki destination, which were supposed to be launched last year, which was postponed due to the coronavirus epidemic.

The tickets were made available yesterday, and the company announced that the flights would take place once a week, each Thursday, from July 13 to August 24. The route will be operated by the ATR 72 aircraft.

Air Serbia said that there were no plans to relaunch the Kraljevo-Vienna service before October 1.

Details about the flights on the Kraljevo-Thessaloniki route can be found HERE.


Dolar ponovo skače, bitkoin slabi
Dolar je skočio prema jenu na najviši nivo u poslednjih sedam nedelja jer trgovci očekuju da će danas biti objavljen podatak o najvećem rastu američke inflacije, a na kripto tržištima bitkoin od jutros tone.
TOKIO/SINGAPUR - Dolar je skočio prema jenu na najviši nivo u poslednjih sedam nedelja jer trgovci očekuju da će danas biti objavljen podatak o najvećem rastu američke inflacije, a na kripto tržištima bitkoin od jutros tone.

Kineski juan je nastavio da jača i na putu je da zabeleži najveći mesečni rast od novembra 2020, izveštava Rojters.


Britanska vlada širi svoja ovlašćenja: Želi veći uticaj na berzu, a ovo je razlog
London -- Vlada Velike Britanije namerava da proširi svoja ovlašćenja za regulaciju Londonske berze (LSE).
Ona planira da zabrani uvrštavanje kompanija čije aktivnosti mogu predstavljati pretnju nacionalnoj bezbednosti, piše Fajnenšel tajms (FT) pozivajući se na predstavnike Ministarstva finansija.

Ta novina navodi da ministar finansija Riši Sunak, kako bi se borio protiv "prljavog novca" na britanskim finansijskim tržištima, želi da dobije ovlašćenja prema kojima bi mogao iz sigurnosnih razloga da spreči izlistavanje kompanija, prenosi Index.
Trenutno odluke o uvrštavanju donosi posebna jedinica unutar Uprave za finansijske propise i nadzor koja je nezavisna od vlade. Prema FT-u, britansko Veće za nacionalnu bezbednost, koje uključuje članove vlade i predstavnike sigurnosnih snaga, takođe bi trebalo da razmotri prijem niza kompanija u LSE.

Nezadovoljstvo mnogih parlamentaraca

Fajnenšel tajms veruje da je takav predlog britanskog trezora posledica nezadovoljstva mnogih parlamentaraca što trenutna pravila omogućavaju kompanijama da se kotiraju na londonskoj berzi, pa čak i onima u vlasništvu poslovnih ljudi koji su bogatstvo stekli na sumnjivim poslovima.

"Reputacija Velike Britanije kao zemlje s transparentnim i jasnim tržištem čini je privlačnim globalnim finansijskim središtem. Planiramo da ojačamo tu sliku širenjem ovlašćenja za blokiranje izlistavanja, ako je ono pretnja nacionalnoj bezbednosti", saopštilo je Ministarstvo finansija u izjavi.

Novine naglašavaju da su britanske vlasti ozbiljno zabrinute trenutnim pravilima LSE-a nakon što je kompanija EN + ruskog preduzetnika Olega Deripaske ušla na berzu u novembru 2017. godine.

Ipak, Fajnenšel tajms navodi i da poslovna zajednica u Ujedinjenom Kraljevstvu upozorava da bi zabrana uvrštavanja tvrtki mogla da naškodi slici UK-a kao privlačnog poslovnog odredišta.


NIS u društveno odgovorne projekte uložio 290 miliona din
BEOGRAD - Naftna industrija Srbije (NIS) i njeni zaposleni uložili su više od 290 miliona dinara u 2020. godini u društveno odgovorne projekte, objavio je NIS u 11. verifikovanom Izveštaju o održivom razvoju.

NIS je naveo da je, između ostalog, obezbedio 270 tona avio goriva za humanitarne letove Er Srbije, 56 kiseoničkih protokomera za beogradske bolnice i 500 kompleta hirurških uniformi za medicinske radnike.


Ponovo na prodaju rudnik Korlaće kod Raške - Početna cena 14 miliona dinara
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika ponovo je ponudila na prodaju Privredno društvo Rudnik Korlaće a.d. iz Brvenika kod Raške, a početna cena na javnom nadmetanju iznosi 14 miliona dinara.

Najvažniju imovinu stečajnog dužnika čine zemljište i objekti u Brveniku, garaža u Raškoj, oprema, vozila, sitan inventar i zalihe, kao i sporna prava na objektima koji se nalaze na katastarskim parcelama u KO Pavlica.

Javno nadmetaje održaće se 8. jula 2021. godine, a više detalja pogledajte OVDE.

Osnovna delatnost Rudnika Korlaće, koji je u stečaju od 2010. godine je eksploatacija ostalih nemetaličnih ruda i minerala.


Er Srbija pokreće sezonske letove Niš-Tivat i Kraljevo-Solun
Er Srbija od 15. juna pokreće sezonske letove između Niša i Tivta i od 13. jula između Kraljeva i Soluna.
BEOGRAD - Er Srbija od 15. juna pokreće sezonske letove između Niša i Tivta i od 13. jula između Kraljeva i Soluna. Letovi na relaciji Kraljevo - Solun obavljaće se jednom nedeljno, svakog utorka, od 13. jula do 24. avgusta, saopštio je srpski avioprevoznik.

Saobraćaj na liniji Niš - Tivat odvijaće se dva puta nedeljno.


Dinar-to-euro exchange rate at RSD 117.5786
BELGRADE – The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.5786 dinars for one euro on Friday, the same as on Thursday, the National Bank of Serbia said.
BELGRADE – The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.5786 dinars for one euro on Friday, the same as on Thursday, the National Bank of Serbia said.

The dinar is steady against the euro m-o-m, y-o-y and relative to the beginning of the year.

The dinars indicative exchange rate against the dollar rose by 0.1 pct to 96.3759 dinars for one dollar on Thursday.

The dinar was up by 1.0 pct against the dollar m-o-m and by 10.8 pct y-o-y, declining by 0.7 pct relative to the beginning of the year.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta