Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Dolar blizu jednomesečnog maksimuma prema korpi valuta
Dolarski indeks iznosio je 90,499 poena, nakon što je u utorak dostigao jednomesečni maksimum.
TOKIO - Dolar se drži danas blizu jednomesečnog maksimuma prema korpi valuta, pošto investitori pokušavaju da dokuče da li će Federalne rezerve (FED) možda promeniti stav u vezi sa politikom podsticaja nakon nedavnog skoka inflacije u SAD.

Dolarski indeks, koji prati kretanje američke valute prema glavnim rivalima, iznosio je 90,499 poena, nakon što je u utorak dostigao jednomesečni maksimum od 90,677 bodova, uprkos mešovitim američkim ekonomskim pokazateljima, izveštava Rojters.


Država garantuje kredite za gasifikaciju do 169 miliona evra
Država Srbija dala je garancije za tri dugoročna kredita u ukupnom iznosu do 169 miliona evra koje će Srbijagas iskoristiti za gasifikaciju tri okruga i izgradnju tri razvodna gasovoda, navodi se u zakonima objavljenim u Službenom glasniku.
BEOGRAD - Država Srbija dala je garancije za tri dugoročna kredita u ukupnom iznosu do 169 miliona evra koje će Srbijagas iskoristiti za gasifikaciju tri okruga i izgradnju tri razvodna gasovoda, navodi se u zakonima objavljenim u Službenom glasniku.

Državne garancije date su za ugovore o dva kredita OTP banke Srbije i jedan Banke Inteza AD Beograd, čiji korisnik će biti JP Srbijagas, i tako se obavezala da će ona isplaćivati kredite u slučaju da ovo javno preduzeće to ne učini.


Dinar-to-euro exchange rate at RSD 117.5626
The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.5626 dinars for one euro on Wednesday, approximately the same as on Tuesday, the National Bank of Serbia said.
BELGRADE – The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.5626 dinars for one euro on Wednesday, approximately the same as on Tuesday, the National Bank of Serbia said.

The dinar is steady against the euro m-o-m, y-o-y and relative to the beginning of the year.

The dinars indicative exchange rate against the dollar was steady at 96.9269 dinars for one dollar on Tuesday.

The dinar was up by 0.4 pct against the dollar m-o-m and by 7.0 pct y-o-y, declining by 1.3 pct relative to the beginning of the year.


Značaj i obim emisije zelenih obveznica u Srbiji će rasti
Može se očekivati da će njihov značaj i obim i u Srbiji značajno da raste.
BEOGRAD, 16. juna (Tanjug) - Zelene obveznice su instrument za finansiranje konkretnih projekata u oblasti smanjenja globalnog zagrevanja i zaštite životne sredine, i može se očekivati da će njihov značaj i obim i kod nas značajno da raste, ocenio je profesor na Beogradskoj bankarskoj akademiji Mališa Đukić.

"Zelene obveznice emituju međunarodne finansijske institucije poput Svetske banke i Evropske investicione banke, vlade i privatni investitori, s ciljem da obezbede sredstva za projekte koji su isključivo namenjeni rešavanjima problema u oblasti klimatskih promena, odnosno zaštite životne sredine", rekao je Đukić za agenciju Tanjug.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta