Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
BITKOIN ISPOD 30.000 DOLARA Zbrisana vrednost širom celog tržišta
Bitkoin je pao danas ispod 30.000 dolara prvi put od 22. juna, povlačeći za sobom i druge digitalne valute.

Prema podacima KoinMarketKepa, sa celog kripto tržišta je do jutros zbrisano oko 98 milijardi dolara za 24 sata, prenosi CNBC.

Bitkoin je pao za više od 6,0 posto na 29.998 dolara, eter je potonuo za skoro 9,0 procenata, dok se XRP stropoštao za gotovo 10 postoi, pokazuju podaci sa platforme KoinDesk.
Do pada bitkoina došlo je nakon velike rasprodaje na globalnim tržištima akcija.

Od sredine aprila ove godine, kada je dostizao vredost od skoro 65.000 američkih dolara, bitkoin je pao za više od 50 posto.
Prisutna je zabrinutost u pogledu kvaliteta i snage ekonomskog oporavka, što je izazvalo veliku rasprodaju na globalnim tržištima kapitala i pad vrednosti rizične imovine, objašnjava Anabel Huang, partner u kompaniji Amber grupa za finansijske usluge u trgovanju kripto valutama.
Uz nedavno slabljenje bitkoina, ovo je samo dodatno spustilo kripto tržište“, dodala je ona.

Ostavite PRVI komentar


RS pregovara sa tektstilnom kompanijom Yumco o otvaranju dodatnih pogona - U igri i Simpo?
Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević posetio je u ponedeljak, 19. jula, tekstilnu kompaniju Yumco u Vranju, gde se sastao sa generalnim direktorom kompanije Branislavom Trajkovićem, saopšteno je iz tog ministarstva. Cilj posete bila je mogućnost za intenziviranje postojeće saradnje i nastavak ulaganja Jumka u tekstilni sektor Republike Srpske, a tokom susreta se razgovaralo o dosadašnjim aktivnostima vodeće tekstilne kompanije iz Srbije i budućim planovima koji će se ogledati u otvaranju novih proizvodnih pogona u Srpskoj.

- Naša saradnja je u protekle dve godine bila intenzivna i na obostrano zadovoljstvo. Ono što nam je u budućnosti cilj jeste da kroz zajedničku saradnju obezbedimo tržište širom Evrope i sveta i tu ćemo nastupati zajedničkim snagama i na taj način realizovati otvaranje novih pogona Jumka u Republici Srpskoj - rekao je Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva u Vladi Republike Srpske.

Ministar Petričević je ovom prilikom istakao da je ideja da se novi pogon otvori u Hercegovini, s obzirom da na ovom području postoji iskustvo i tradicija tekstilne industrije i već postoji radna snaga koja može odgovoriti zahtevima tekstilne industrije.

Takođe, Petričević je ukazao i na mogućnost saradnje sa vranjskom kompanijom Simpo, s obzirom na činjenicu da drvna industrija ima veliki udeo u privredi Republike Srpske.

Branislav Trajković, generalni direktor kompanije Yumco je podsetio da je početkom 2020. godine, uz posredovanje Aleksandra Vućića Yumco otvorio fabriku u Drvaru, u koju je uloženo 500.000 EUR i gde je zaposleno 100 radnika.

- Od tada imamo izuzetno dobru saradnju sa Vladom Republike Srpske, konkretno sa Ministarstvom privrede i preduzetništva RS. Zajedničku saradnju svakog dana poboljšavamo, u smislu administrativne pomoći, pomoći u traženju tržišta, ne samo u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, nego i šire, tako da ćemo tu saradnju nastaviti u narednom periodu - rekao je Trajković.


Dinar-to-euro exchange rate at RSD 117.5624
The Serbian dinar’s official median exchange rate against the euro is 117.5624 dinars for one euro on Tuesday, approximately the same as on Monday, the National Bank of Serbia said.
BELGRADE – The Serbian dinar’s official median exchange rate against the euro is 117.5624 dinars for one euro on Tuesday, approximately the same as on Monday, the National Bank of Serbia said.

The dinar is steady against the euro m-o-m, y-o-y and relative to the beginning of the year.

The dinar’s indicative exchange rate against the dollar rose by 0.1 pct to 99.4353 dinars for one dollar on Monday.

The dinar was down by 0.7 pct against the dollar m-o-m and up by 3.3 pct y-o-y, declining by 3.8 pct relative to the beginning of the year.


Evropske berze se oporavljaju, azijske nastavile pad
Na robnom tržištu su se cene nafte stabilizovale nakon jučerašnjeg pada od oko 7,0 posto, izazvanog zabrinutošću za rast buduće potražnje i sporazumom grupe OPEK+ o povećanju isporuka.
LONDON/HONG KONG - Akcije na evropskim berzama su se oporavile od jučerašnjeg najgoreg trgovačkog dana u godini, dok su azijska tržišta kapitala nastavila pad zbog strahovanja investitora da bi širenje delta soja korona virusa moglo da izbaci globalni ekonomski oporavak iz koloseka.

Evropski indeks STOKS 600 porastao je za 1,0 procenat, podstaknut brojnim pozitivnim izveštajima o korporativnim zaradama i ažuriranim podacima o proizvodnji rudarskih kompanija, a ojačao je i indeks e-mini fjučersa S&P 500 u Sjedinjenim Državama za 0,6 odsto, izveštava Rojters.


Na prodaju imovina nekadašnjeg elektromonterskog giganta
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju imovine firme za izgradnju elektroenergetskih objekata i postrojenja 24. septembar iz Užica.

Na prodaju su ponuđene nepokretnosti ovog nekada jednog od najvećih elektromontažnih preduzeća u Srbiji, zemljište i poslovni prostor na potesu Momčila Tešića u Užicu, kao i pokretna imovina - oprema, zalihe i kancelarijski nameštaj.

Početna cena iznosi 11,4 miliona dinara, a javno nadmetanje održaće se se 17. avgusta 2021. godine.


Priznanje Galenici za brzo implementiranje SAP projekta
Galenika je za implementaciju u rekordnom roku najsavremenijeg sistema za upravljanjem poslovanjem dobila regionalnu nagradu na 12. takmičenju "SAP Kvaliti avords", saopšteno je danas iz te fabrike lekova.
BEOGRAD - Galenika je za implementaciju u rekordnom roku najsavremenijeg sistema za upravljanjem poslovanjem dobila regionalnu nagradu na 12. takmičenju "SAP Kvaliti avords", saopšteno je danas iz te fabrike lekova.

Velika nagrada je dobijena za projekat inovativne poslovne transformacije kroz implementaciju sistema za upravljanje poslovanjem - "SAP S/4HANA Prajvat klaud".


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta