Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijentiLinkovi
Info centar
Čuo sam da neko otkupljuje akcije po duplo većoj ceni od akcionara moje firme tako što im odmah daje novac, a oni potpišu neke papire. Da li je to moguće i da li je mene prevario broker kome sam dao nalog za prodaju akcija po ceni koja je trenutno aktuelna na Berzi?
Odgovor:

Prema Zakonu o privatizaciji i Zakonu o tržištu hartija od vrednosti, trgovina akcijama, obavlja se na Beogradskoj berzi. U tom slučaju Vi možete Vaše akcije ponuditi na prodaju isključivo preko berzanskog posrednika - brokera koji je ovlašćen za trgovanje akcijama na Berzi, tako da Vas broker nije prevario, nego Vas je uputio da ponudite akcije na prodaju na jedini legalan način.

Ukoliko se stvarno dešava da neko otkupljuje akcije direktno od akcionara, obično je to kupovina glasova u Skupštini akcionara pa je i deo dokumentacije koju takav "kupac" nudi na potpis ovlašćenje za glasanje u Skupštini akcionara.

Sva pitanja      
"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta