Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijentiLinkovi
Info centar
Šta će se desiti ako ne dobijem akcije koje sam platio?
Odgovor:

Prema Pravilima Centralnog registra, Centralni registar je dužan da prenese akcije na Vaš vlasnički račun koji ste podneli u nalogu prodaje u roku od 3 radna dana od dana trgovanja.

Prema Pravilima Berze, broker koji zastupa prodavce akcija je dužan da rezerviše akcije za koje je primio nalog u Centralnom registru pre iznošenja naloga prodaje na Berzu. Samim tim on je siguran da je vlasništvo nad akcijama koje nudi na prodaju na Berzi validno i da se može nakon zaključenja trgovanja izvršiti prenos akcija na kupca istovremeno sa isplatom prodavaca - njegovih klijenata.

Ukoliko se desi da Centralni registar ne može da izvrši prenos vlasništva na kupca u propisanom roku, protiv njega se podnosi prijava koja može da prouzrokuje oduzimanje dozvole za rad, što je, ipak, veliki ceh koji nijedna brokerska firma neće sebi dozvoliti, a Centralni registar sprovodi procedure prinudne kupovine akcija koje kasnije prenosi na Vaš račun.

Sva pitanja      
"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta