Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijentiLinkovi
Info centar
Kako da odustanem od datog naloga za prodaju/kupovinu akcija?
Odgovor:

Nalog za prodaju, odnosno, kupovinu akcija možete opozvati pismenim putem, najčešće u prostorijama berzanskog posrednika kome ste dali nalog i u tom slučaju će Vam Broker vratiti Potvrdu o vlasništvu koju ste priložili kada ste dali nalog za prodaju. Ipak, postoje određena ograničenja kod odustajanja od naloga:

Za naloge prodaje:

ako je na Berzi zakazano trgovanje akcijama emitenta čije akcije želite da prodate po metodu "minimalna cena", onda nalog možete opozvati najkasnije 17 dana pre dana održavanja trgovanja. Razlog tome je što je Broker kome ste dali nalog morao do tog vremena formirati tačan broj akcija koje će ponuditi na prodaju po određenoj ceni i na osnovu toga objavio oglas u novinama kojim poziva potencijalne kupce da se spreme za kupovinu tih akcija. Kako je Broker dužan da oglas objavi najkasnije 15 dana pre zakazanog trgovanja, on Vam neće dozvoliti da odustanete od naloga u tom periodu (plus dva dana potrebna novinskim kućama da oglas objave).
ako je na Berzi zakazano trgovanje po metodu "preovlađujuća cena", nalog možete opozvati najkasnije dan pre zakazanog trgovanja.
Za naloge kupovine:
ako je na Berzi zakazano trgovanje akcijama emitenta čije akcije želite da kupite po metodu "minimalna cena", onda je potrebno da uplatite depozit na poseban namenski račun da biste učestvovali na trgovanju. Od naloga možete odustati sve do trenutka uplate depozita bez ikakvih posledica.
ako je na Berzi zakazano trgovanje po metodu "preovlađujuća cena", nalog možete opozvati najkasnije dan pre zakazanog trgovanja.
Sva pitanja     na vrh
"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta