Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
TARKET ULAŽE 10 MILIONA EVRA U NOVI POGON U BAČKOJ PALANCI:

Kompanija Tarket iz Bačke Palanke počela je izgradnju novog pogona za proizvodnju višeslojnog parketa, u koji će uložiti 10 miliona evra. Kako se navodi u saopštenju, to proširenje fabričkih pogona obezbediće proizvodnju dodatnih dva miliona kvadratnih metara parketa godišnje, što će omogućiti udvostručavanje proizvodnje od 2008. godine. Fabrika parketa Tarket u Bačkoj Palanci otvorena je u novembru 2005. godine, zajedničkim ulaganjem "Sintelona" i međunarodne kompanije Tarket, a u prvoj godini poslovanja proizvela je 1,3 miliona kvadratnih metara parketa i izvezla 95 odsto proizvodnje za 96 miliona evra. Direktor Tarketa u Srbiji Veselin Vesković kazao je da su početnim ulaganjem od 22 miliona evra uz dodatnih 10 miliona evra za obrtna sredstva ispunjena sva očekivanja, zbog čega je doneta odluka o proširenju proizvodnje. Izvor:"Danas".

Japanci zainteresovani za "Zastavu":
Japanska kompanija „Sojic korporejšn” (Sojitz corporation) pokazala interes za saradnju sa „Zastava automobilima”.
Dragoljub Radojević, glavni i odgovorni urednik službenog sajta „Zastave” za B92 kaže da će predstavnik te japanske kompanije Takaši Kaneko (Takashi Kaneko) nakon današnjeg sastanka sa svojim kolegama poslati konkretnu ponudu. Kaneko je nedavno elektronskom poštom zatražio kontakt sa odgovornim ljudima u „Zastavi” radi „modernizovanja automobila „florida” kako bi se uz „zastavu 10” prodavao na tržištima Bliskog i Srednjeg istoka i Afrike. "Sojic" je japanska kompanija koja je već modernom tehnologijom "Nisana" (Nissan) unapredila proizvodnju vozila u Iranu. „Ta kompanija je u svom pisanom obraćanju zatražila i da "Zastava" pošalje studiju o perspektivama poslovnog ulaganja, što je nagoveštaj da ova firma može postati i dugo očekivani "strateški" partner koji će srpsku automobilsku industriju izvući iz teškoća u kojima se danas nalazi”, kaže Radojević. Prema njegovim rečima, Dejan Krstić, direktor Centra za nove programe Zastave bi trebalo da se na sajmu u Indiji, od 12 do 21. februara, sretne sa predstavnicima „Sojica”. „Imamo i upit od kompanije "Nika Savishvili" iz Avanti Group, Tbilisi,Georgia, koja je zainteresovana za saradnju i sa ‘Zastava automobilima’ i sa ‘Zastava kamionima’”, kaže Radojević. On je dodao da je o namerama "Sojica" upoznao direktora ,,Zastava automobili'', direktora Centra za nove programe, ali i člana Upravnog odbora ,,Zastave'' Gorana Davidovića kao i ministra privrede Predraga Bubala, jer je ,,Zastava'' u restrukturiranju i u većinskom vlasništvu države Srbije. „Blic” u jučerašnjem izdanju navodi izjavu ministra za privredu i privatizaciju Predraga Bubala da nije upoznat sa pismom koje je poslala japanska kompanija. „Ja sam ceo dan u Ministarstvu poljoprivrede i ne znam o čemu se zapravo radi. To, po mom mišljenju, nije za priču, jer jedan dopis iz Japana ne znači ništa”, kazao je Bubalo. U fabrici “Zastava automobili” je početkom januara počela montaža savremene italijanske opreme za proizvodnju “Zastave 10” bazirane na Fiatovom modelu "punto". Izvor:"B92".

"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta