Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Produžen tender za "Telekom Srbije" do 10. decembra
Ministarstvo finansija saopštilo je juče da je zbog velikog interesovanja telekomunikacionih kompanija Vlada Srbije produžila rok za otkup tenderske dokumentacije za prodaju dela akcija kompanije "Telekom Srbija" do 10. decembra.

U saopštenju se navodi da je interes Vlade da se u tržišnu utakmicu za prodaju dela akcija "Telekom Srbija" uključi veći broj ozbiljnih konkurenata kako bi transparentno i po najpovoljnijim uslovima bila ostvarena najbolja cena.

Vlada Srbije nastoji da se do kraja izbori za interese ove kompanije, njenih zaposlenih, građana - korisnika njenih usluga i države, dodaje se u saopštenju.


Sporazum o liberalizaciji trgovine Srbije i Hrvatske do kraja 2010.
Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević izjavio je juče u Zagrebu da je u razgovorima sa hrvatskim zvaničnicima izražena spremnost da se do kraja ove godine potpiše sporazum i uspostavi potpuna liberalizacija trgovine između dve zemlje.

Milosavljević, koji je sa delegacijom Srbije koju predvodi predsednik Boris Tadić u dvodnevnoj poseti Hrvatskoj, izjavio je za agenciju Tanjug da su Srbija i Hrvatska jedine zemlje u okviru CEFTA sporazuma koje nisu uspostavile potpunu liberalizaciju trgovine.

Ministar je pozdravio zalaganje predsednika Srbije, kao i predsednika Hrvatske Iva Josipovića, da ne bude diskriminacije u trgovini između dve zemlje i ocenio da se time daje veliki podsticaj privredi.

Govoreći o investicionim aktivnostima privrednika dveju zemalja, on je podsetio na to da je Srbija otvoreno tržište, na šta ukazuje i činjenica da u našoj zemlji posluju velike hrvatske kompanije poput "Agrokora", "Nexe grupe" i "Dukata".

Milosavljević, koji učestvuje na Biznis forumu u Zagrebu, naveo je da te kompanije ne bi došle u našu zemlju da nemaju dobar poslovni ambijent, da ne ostvaruju profit i da ne prepoznaju podsticajno-prijateljski odnos čitave poslovne zajednice Srbije.

Mi očekujemo da tako bude i u Hrvatskoj i postoje srpske kompanije koje su zainteresovane za investicije i plasman svojih proizvoda na hrvatskom tržištu, rekao je ministar.

On je dodao da za hrvatske firme ima prostora za ulaganja u sektoru agrara, mašinogradnje, energetici, tekstilnoj industriji i drvnoprerađivačkoj industriji.

Sa druge strane, kako je naveo, u Hrvatskoj se pruža šansa za učešće srpskih kompanija, pre svega u oblasti brodogradnje, energetike i infrastrukture.


Tender for Telekom Srbije extended until December 10
The Ministry of Finance stated today that it had extended the deadline for purchasing the tender documentation for Telekom Srbija due to considerable interest from telecommunication companies, adding that the new deadline was December 10.

The statement also reads that it is in the government’s interest to include as many serious competitors in this market competition as possible, in order to have a transparent tender and reach a favorable sale price.

The government is striving to protect the interests of the company, its employees and citizens as users of its services, the statement adds.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta