Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Posredstvom Komercijalne banke veći transfer novca iz EU u Srbiju
Transfer novca iz Evropske unije u Srbiju, posredstvom poslovne jednice Komercijalne banke u Frankfurtu, povećan je u prva četiri meseca 82%. Direktor poslovne jedinice Komercijalne banke u Frankfurtu Borivoje Janković je rekao da je transfer novca tokom minule godine uvećan 78% u odnosu na 2008.

Janković je objasnio da je osnovni zadatak poslovene jednice u Frankfurtu transfer novca iz Nemačke i drugih zemalja EU u Srbiju, kao i posredovanje prilikom otvaranja deviznih računa u Srbiji.

On je ukazao da je ta poslovna jednica počela sa radom krajem 2007. godine i jedina je srpska banka koja je dobila dozvolu nemačkih vlasti za tu vrstu usluga.

Janković je naglasio da su prednosti transfera novca preko poslovne jednice Komercijalne banke u Frankfurtu ušteda od 20 evra prosečno po transferu u odnosu na druge načine slanja novca, zatim činjenica da pravna i fizička lica mogu da transferišu novac, a primalac raspolaže sredstvima u toku istog radnog dana kada je novac prenet na račun poslovne jedinice.

Visina transfera nije, prema njegovim rečima, ograničena i provizija se, zasivno od sume koja se šalje, kreće od pet do devet evra.


Užički "Putevi" preuzeli od "Alpine" radove kod Nove Varoši
Užičko preduzeće "Putevi" preuzelo je od "Alpine" započete radove na potpunoj rekonstrukciji deonice magistralnog puta između Nove Varoši i Kokinog Broda.

Generalni direktor "Puteva Užice" Milan Bojović kaže da je ugovor o preuzimanju poslova potpisan početkom sedmice, uz saglasnost investitora - JP "Putevi Srbije".

On je najavio da će rekonstrukcija ovog dela vrlo prometne saobraćajnice prema moru biti završena za pet meseci.

Posao na rekonstrukciji ove deonice puta "Alpina" je dobila na prošlogodišnjem međunarodnom tenderu, kada je ponudila najeftiniju cenu od 427 miliona dinara, što je po oceni domaćih kompanija, koje su učestovale na tenderu, bila "dampinška i nerealna ponuda".

Radovi, za koje je austrijska firma angažovala nekoliko manjih lokalnih preduzeća, počeli su u septembru prošle godine, ali rukovodstvo Nove Varoši i meštani nisu bili zadovoljni njihovom dinamikom i kvalitetom, kao ni "Putevi Srbije" koji ovaj projekat finansiraju kreditom Svetske investicione banke, što je uslovilo promenu izvođača radova.

Užički "Putevi" su, prema rečima direktora Bojovića, ovih dana dobili potvrdu Svetske banke da su na međunarodnom tenderu izabrani za izvođača radova na rekonstrukciji puta Nova Varoš-Zlatar- Sjenica, na deonici Nova Varoš - Aljinovići, u dužini od 22 kilometra.

Ukupna vrednost radova, koji će početi narednih dana, je oko 250 miliona dinara, rekao je Bojović.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta