Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Kompanija "Yura" otvorila novu fabriku u Nišu - Posao za 500 radnika
Južnokorejska kompanija "Yura" otvorila je danas u Nišu novu fabriku, drugu u tom gradu i treću u Srbiji, u kojoj se proizvode kablovi za autoindustriju, a bakar kao sirovina se nabavlja u borskom basenu.

U izgradnju nove fabrike "Yura Shin Won" uloženo je 8 mil EUR i u njoj je zaposleno 500 radnika, a za 300 novih radnih mesta država je izdvojila 3 mil EUR podsticaja.

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović rekla je na otvaranju fabrike da se u Srbiji nastavlja borba za nova radna mesta za svaki grad i opštinu i da je Niš otvaranjem ove fabrike napravio korak ka boljem životu u Srbiji u kojoj se teško živi.

Ona je podsetila da je "Yura" u ove dve fabrike zaposlila 2.100 radnika i da je samo pre dve i po godine lokacija radne zone Donje Međurovo, gde se te dve fabrike nalaze, bila planirana za stočnu pijacu.

Kalanovićeva je rekla da je tada prepoznala ideju formiranja radne zone koja je infrastrukturno opremljena, da je tu ideju podržala i da se Nišu takva vizija višestruko vraća.

- Srbiju vidim ovako kao što je to u radnoj zoni Donje Međurovo sada. Za takvu Srbiju radim i živim i takvoj se radujem - rekla je ona.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović je predstavnicima "Yura Shin Won" predao upotrebnu dozvolu za novu fabriku.

Fabrika zauzima 12.500 metara kvadratnih, kapacitet prerade je 300 tona bakra mesečno, a kablovima koji budu proizvedeni u njoj snabdevaće se "Yura" fabrike u Rači i Nišu, fabrike u zemljama EU i u Rusiji.

Otvaranju fabrike u Nišu prisustvovali su i predstavnici Ambasade Južne Koreje u Srbiji, agencije SIEPA-a, kao i privrednici tog kraja.


Nemački "Muehlbauer" počinje gradnju tehnološkog parka u Staroj Pazovi 21. oktobra
Nemačka kompanija "Muehlbauer technologies" počeće u petak, 21. oktobra, izgradnju tehnološkog parka u Staroj Pazovi, najavljeno je danas iz kabineta predsednika te opštine.

U tehnološkom parku, jedinom te vrste u Evropi, izuzimajući Nemačku, proizvodiće se elementi visoke tehnologije za podršku indentifikacionim dokumentima, a zapošljavaće više od 100 stručnjaka.

"Muehlbauer technologies" je 9. septembra sa opštinom Stara Pazova potpisao ugovor o dodeli zemljišta za tehnološki park u koji će biti uloženo 4 mil EUR.

Ta kompanija je za otvaranje 100 radnih mesta u Staroj Pazovi dobila 500.000 EUR državnih donacija preko Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA).

"Muehlbauer technologies" je ćerka firma "Muehlbauer holdinga" koji je svetski lider u proizvodnj tehnologije za izradu identifikacionih dokumenata i za koji u Evropi i SAD radi oko 2.000 ljudi.

Obeležavanju izgradnje tehnoloskog parka u Staroj Pazovi prisustvovaće, kako je najavljeno, najviši državni i pokrajinski zvaničnici.


Yura opens new factory in Nis - Jobs for 500 workers
South Korea's Yura opened Monday a new factory in Nis, the second in that town and the third in Serbia. The factory will be producing cables for the automotive industry and using copper supplied by the Copper Mining and Smelting Complex (RTB) Bor as a raw material.

A total of EUR 8 million were invested in the construction of the new factory Yura Shin Won, which has already hired 500 workers, and the state has granted EUR 3 million worth of incentives to Yura Corporation for the creation of 300 new jobs.
Speaking at the opening ceremony, Serbian Deputy Prime Minister Verica Kalanovic said that a struggle for new jobs in every city and municipality in Serbia continued, adding that Nis had taken a step toward better life in Serbia by opening that new factory.

She reminded that Yura employed 2,100 workers at its two factories in Nis and that the plan from 2.5 years ago was to open a cattle market in the location of the work zone Donje Medjurovo where those two factories were situated.
Nis Mayor Milos Simonovic handed an operating permit for the new factory to representatives of Yura Shin Won.

This 12,500-square-meter has the capacity to process 300 tonnes of copper per month, and the cables produced in it will be supplied to Yura's factories in Raca and Nis, as well as to factories in the EU countries and Russia.

The new factory in Nis was opened in the presence of representatives of the Embassy of South Korea to Serbia, SIEPA, and local businessmen.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta