Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Letonski "Baltic Aviation Systems" otkupio tendersku dokumetaciju za "Jat Airways"
Na produženom tenderu za pronalaženje strateškog partnera kompaniji "Jat airways", sa kojim je predviđeno osnivanje nove srpske aviokompanije, kompanija "Baltic Aviation System", koja je suvlasnik "Air Baltica", otkupila je transakcionu dokumentaciju, saopštilo je danas Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku.

Shodno uslovima transakcije, Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku i Radna grupa zadužena za praćenje realizacije ovih aktivnosti, nastavljaju dalje aktivnosti na izboru strateškog partnera dostavljanjem transakcione dokumentacije pomenutoj kompaniji, nakon čega se očekuje podnošenje njihove ponude, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da je danas istekao rok za podnošenje prijava po javnom pozivu za izbor investitora radi zajedničkog ulaganja u novo privredno društvo za obavljanje javnog prevoza u vazdušnom saobraćaju.

U periodu otvorenom za prijave po javnom pozivu, koji je trajao od 1. avgusta do danas, veći broj aviokompanija i kompanija koje sarađuju sa aviokompanijama je izrazio zainteresovanost za strateško partnerstvo sa Republikom Srbijom i kompanijom "Jat Airways", kažu u ministarstvu.

Prijave su u prvobitno utvrđenom roku dostavile dve firme, ali s obzirom da su se na kraju ovog roka pojavile kompanije koje su zatražile njegovo produženje u svrhu prikupljanja potrebne dokumentacije, Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku je produžilo rok za mesec dana.

Na kraju predviđenog perioda, jedna kompanija je otkupila transakcionu dokumentaciju, navedeno je u saopštenju.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta