Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Nemci otvaraju fabriku auto-delova u Subotici
U Subotici će danas biti otvorena fabrika automobilskih delova nemačke kompanije „Norma grupa", investicija vredna blizu 12 miliona evra.

Fabriku će otvoriti predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, ambasador Nemačke u Srbiji Volfram Mas, ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje.

U tom proizvodnom pogonu je zaposleno 45 radnika kako je predviđeno ugovorom, a u sledeće dve godine ukupno će ih biti 327, navedeno je u saopštenju.

Ugovor sa "Norma Grupom" o podsticanju investicija i otvaranju novih radnih mesta potpisan je oktobra 2010. i na osnovu njega je ta kompanija uložila 11,2 miliona evra u proizvodnju auto delova za prenos tečnosti i kontrolu emisije gasova.

Kompanija je u okviru slobodne zone „Mali Bajmok" izgradila halu veličine 12.000 kvadsratnih metara u kojoj je instaliran deo opreme.

Očekuje se da će proizvodi "Norma Grupe" iz Srbije će biti plasirani na tržišta Zapadne i Centralne Evrope i poslužiće za osvajanje novih kupaca u Istočnoj Evropi, Turskoj i nekadašnjim zemljama Sovjetskog Saveza.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta