Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
NIS i RAG potpisali ugovor o istraživanju nafte i gasa u južnoj Mađarskoj
"Naftna industrija Srbije" (NIS) i austrijska kompanija RAG ("Rohoel-Aufsuchungs Aktiengesellschaft") potpisali su danas u Beču sporazum o istraživanju nafte i gasa u južnom delu Mađarske.

Cilj sporazuma je da se udruže investicije i podele rizici u istraživanju nafte i gasa, a NIS-u će pripasti 50% u budućoj proizvodnji u oblasti Kiškunhalaš koja se nalazi zapadno od Segedina.

Glavni direktor RAG-a Markus Mitereger rekao je novinarima u hotelu "Sofitel" da ne može da precizira koliko ima nafte i gasa u navedenoj oblasti i da će to moći da se kaže posle prvih probnih bušotina sledeće godine, ali da na osnovu iskustva može reći da u tom području ima naftnih i gasnih resursa.

Generalni direktor NIS-a, Kiril Kravčenko, rekao je da je vrednost geoloških istraživanja oko 10 mil EUR koje će uložiti NIS u Mađarskoj, dok će u narednih pet do sedam godina dve kompanije zajedno uložiti 100 mil EUR u ovaj projekat.

Sporazum su potpisali Kravčenko i izvršni direktori RAG Mađarska, Ernst Buršvajger i Karolj Varga.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta