Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Antares&Bdrp" počeo proizvodnju sportske odeće u Sivcu - Za 75 radnika 9,8 miliona dinara
Predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić i direktor kompanije "Antares" Slavko Tepeš, potpisali su juče u Skupštini opštine Kula ugovor o dodeli subvencija za otvaranje 75 novih radnih mesta u Sivcu.

Potpisivanju ugovora vrednog 9,850 miliona dinara sa slovenačkom kompanijom "Antares&Bdrp" prisustvovao je pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin i predsednik opštine Kula Svetozar Bukvić.

Slovenačka kompanija "Antares" zaposlila je 75 radnika koji šiju prestižnu sportsku opremu marke "NES sportswear".


NIS ulaže u 400 mil EUR u geološka istraživanja do 2020. godine
"Naftna industrija Srbije" (NIS) najavila je danas da će do 2020. godine investirati oko 400 mil EUR u geološka istraživanja novih ležišta nafte i gasa u zemlji.

Ta istrazivanja obuhvataju i seizmička ispitivanja i istražno bušenje u Srbiji, navodi se u saopštenju povodom otvaranje bušotine "Maj-X-2" na naftnom polju kod Majdana u Banatu.

Dodaje se da je obim ulaganja NIS-a u okviru velikog investicionog programa na uvođenju savremenih tehnologija geoloških istraživanja i detaljnijem ispitivanju naftnih i gasnih nalazišta od 2009. iznosio oko 10 milijardi dinara.

Investiranje NIS-a u reanimaciju domaćih naftnih nalazišta, uz primenu novih tehnologija i razradu složenih ležišta, kako se ističe, dovelo je do povećanja proizvodnje na postojećim nalazištima i rasta resursne baze.

NIS je naveo da je pored istraživanja u Srbiji započet program za razvoj novih ležišta u Mađarskoj, Rumuniji i Bosni Hercegovini.

U Mađarskoj će NIS u 2012. godini početi bušenje tri istražne bušotine, a 2013. očekuje se početak proizvodnje.

Na teritoriji Rumunije sledeće godine planira se bušenje četiri istražne bušotine, dok se 2013. i 2014. godine očekuje početak komercijalne proizvodnje.

Ističe se i da je NIS preko ćerke kompanije "Jadran-Naftagas" u BiH u novembru počeo regionalna seizmička ispitivanja, nakon čijeg tumačenja će biti locirana prva istražna bušotina na području Republike Srpske.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta