Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Proglašen bankrot "Fidelinka Pekare"
Po odluci Odbora poverilaca u Privrednom sudu u Subotici "Fidelinkina Pekara" je bankrotirala, a kako "Blic" saznaje, najverovatnije da će biti i prodata. Fabrika u kojoj više od 200 radnika svakodnevno proizvede oko 40.000 vekni hleba mogla bi da prestane sa radom jer postoji mogućnost da vlasnici lizinga nakon bankrota odnesu skoro svu opremu.

Potraživanja koja su poverioci prijavili prema "Pekari" su 1,4 milijarde dinara, ali je još veći iznos od 400 miliona dinara zbog koga je u martu 2011. godine pekara otišla u stečaj, prijavila klagenfurtska banka Hypo International, čak 1,3 milijarde dinara. Kompanija "Fidelinka" je otišla u stečaj jula 2010. godine, a "Pekara" je za matičnu kuću bila garant za kredite.

Kako "Blic" saznaje, poverioci su doneli odluku i o davanja u zakup "Pekare", a postoje zainteresovani zakupci koji bi mogli da pomognu da nekadašnji gigant ponovo stane na noge i da radnici nastave nesmetano da rade. Pekara je prva od deset firmi kompanije "Fidelinka" koja je bankrotirala, iako je poslednja otišla u stečaj. Za Pekarin bankrot glasali su poverioci koji čine 73 odsto potraživanja, a to su AIK banka, Hypo Alpe-Adria lizing, Hypo Alpe-Adria banka, NLB lizing, Univerzal banka, Triglav osiguranje, MTT trade i "Mercedes Benz SCG".


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta