Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Otkup rude bakra obara rekorde u poslednjih 10 godina - U RTB "Boru" proizvedeno i 10% više zlata ne
U Rudarsko-topioničarsko basenu "Bor" (RTB), u prvoj polovini ove godine proizvedeno je oko 14.000 tona katodnog bakra ili 34% više nego u istom periodu prošle godine a u istom vremenskom periodu proizvedeno je 10% više zlata i 20 % više srebra, rečeno je danas na konferenciji za novinare.

Ostvareni šestomesečni otkop rude bakra u ovoj godini najveći je u poslednjih 10 godina.

Ovogodišnje iskopine "teže" su za osam miliona tona od lanjskih i iznose ukupno 18 miliona tona, a količine bakra u koncentratu dobijenog iz borske, kriveljske i majdanpečke rude veće su od prošlogodišnjih za oko 2.000 tona.


Srbija očekuje članstvo u STO naredne godine
Srbija bi tokom sledeće godine mogla da postane članica Svetske trgovinske organizacije (STO) jer je usaglašavanje u oblasti spoljne trgovine već završeno, rečeno je danas u Privrednoj komori Beograda tokom debate o izmenama Zakona o spoljnotrgovinskom poslovanju.

Najnovijim predlogom izmena Zakona o spoljnotrgovinskom poslovanju samo je izvršeno usaglašavanje terminologije sa STO, kazala je Ana Blagojević iz Ministarstva ekonomije.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta