Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Sindikati hoće Telekom na berzi
Sindikati u Telekomu Srbije će insistirati da akcije tog preduzeća izadju na berzu najkasnije krajem septembra ili početkom oktobra.

To je izjavio predsednik Sindikata Telekoma Srbije Miroslav Joksimović, koji je rekao da podela besplatnih akcija i izlazak na berzu kasne "zbog nekih navodnih pregovora sa manjinskim akcionarom" Telekoma Srbije, grčkom kompanijom OTE.

"Ne vidim razlog više za kašnjenje", rekao je Joksimović, navodeći da je 2. juna na sastanku predsednika dva reprezentativna sindikata sa ministrom ekonomije Nebojšom Ćirićem i generalnim direktorom Telekoma Brankom Radujkom rečeno da se izlazak na berzu planira do kraja avgusta.
Tada su, kako je rekao Joksimović, on i predsednik drugog reprezentativnog sindikata Slavoljub Kandić obavešteni da bi nominalna vrednost akcija bi trebalo da bude "negde kao u NIS-u".

Prema njegovim rečima, nominalna vrednost akcije Telekoma Srbije bi bila oko 500 dinara, a zaposleni, bivši zaposleni i penzioneri bi dobili po 200 evra po godini staža, dok bi građani verovatno dobili akcije u vrednosti od 50 evra.

Prema ranijim informacija iz Ministartva ekonomije, besplatne akcije bi trebalo da dobije oko 4,8 miliona gradjana i oko 25.000 sadašnjih i bivših zaposlenih u Telekomu.

Sindikati, kao je istakao Joksimović, inisistiraju da se akcije što pre podele i izađe na berzu, jer je to dobro za zaposlene i građane, kao i za poslovanje preduzeća.

Vlasnici Telekoma Srbija su Vlada Srbije sa 80 odsto i grčki OTE sa preostalih 20 procenata.

Početkom ove godine na tenderu za prodaju 51 odsto Telekoma Vlada Srbije je za taj paket tražila minimalno 1,4 milijarde evra, dok je austrijska kompanija A1 (Telekom Austrije), jedini učesnik na tenderu, ponudila 950 miliona.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta