Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Muehlbauer" gradi tehnološki park u Staroj Pazovi - Nemačka kompanija zapošljava 100 ljudi
Kompanija "Muehlbauer Technologies" i opština Stara Pazova danas potpisuju ugovor o dodeli zemljišta, što je početak izgradnje prestižnog tehnološkog parka u kome će se proizvoditi elementi visoke tehnologije za podršku identifikacionim dokumentima na gotovo čitavom Balkanu.

Projekat izgradnje fabrike počinje odmah po potpisivanju ugovora, a ta kompanija će zaposliti više od 100 stručnjaka, saopštila je Opština Stara Pazova.

"Muehlbauer Technologies" je ćerka firma nemačke kompanije "Muehlbauer holding", koja je svetski lider u proizvodnji tehnologije za izradu identifikacionih dokumenata i za koju u Evropi i SAD radi oko 2.000 ljudi, većinom visokoobrazovanih.

U Staroj Pazovi će se proizvoditi tehnološka rešenja koja omogućuju najviši stepen bezbednosti podataka, razvijajući pri tom inovativne koncepte uz pomoć vrsnih domaćih stručnjaka iz ove oblasti.

Kompanija "Muehlbauer holding" osnovana je 1981. u Nemačkoj i bavi se tehnologijom za izradu identifikacionih dokumenata, kompletnih e-government rešenja, kao i izradom širokog spektra preciznih delova najrazličitijih namena.

"Muehlbauer holding" poseduje fabrike u Nemačkoj, SAD, Maleziji i Slovačkoj. Tehnološki park u Staroj Pazovi će biti prvi centar takve vrste u Evropi, osim matične Nemačke.


"Nectar" dobio saglasnost Komisije za zaštitu konkurencije da preuzme kompaniju "Fructal"
Kompanija "Nectar" iz Bačke Palanke je od Komisije za zaštitu konkurencije Srbije dobila
saglasnost za preuzimanje slovenačkog "Fructala" čiji je udeo od 93,73% kupila od "Pivovarne Laško".

Komisija je saglasnost objavila na svom sajtu a regionalni poslovni portali danas pišu da Nectar treba da dobije još četiri saglasnosti tela nadležnih za zaštitu tržišnog nadmetanja i to iz Slovenije, Makedonije, BiH i Hrvatske.

Akcionari "Pivovarne Laško" su na skupštini početkom avgusta odobrili prodaju slovenačkog proizvođača sokova iz Ajdovščine "Nectaru" koji će preuzeti i dugove "Fructala".

Njegovom prodajom "Pivovarna Laško" smanjiće dug prema bankama za 48 mil EUR.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta