Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Država kupuje akcije "Komercijalne"
Beograd -- Država će do kraja meseca kupiti akcije Komercijalne banke u vrednosti od 100 miliona evra, odlučila je Vlada Srbije.
Time će država zadržati većinsko vlasništvo u toj banci od oko 42 odsto.

"Odluka vlade da dokapitalizuje Komercijalnu banku'je deo naše obaveze koja postoji u ugovoru i na ovaj način je država zadržala većinsko vlasništvo u toj banci", potvrdio je Tanjugu državni sekretar u Ministarstvu finansija Vlajko Senić.

On je istakao da su sredstva za to obezbeđena u budžetu i da će u narednih nekoliko nedelja država regulisati i odnose sa drugim vlasnicima banke.

"Smatramo da je odluka o dokapitalizaciji dobra i važna i da je 'Komercijalna banka' pokazala u proteklom periodu da je svakako jedna od vodećih banaka na našem tržištu sa velikim poverenjema građana", rekao je Senić.
Kako je naglasio, u najtežim vremenima za bankarski sektor "Komercijalna banka" pokazala je vitalnost i sposobnost da na tržištu preživi.

Prema ranijim izjavama čelnika banke, da država nije iskoristila pravo na dokapitalizaciju, njen formalni udeo bi se do kraja godine smanjio sa 42,6 na 27,46 odsto, a većinski vlasnici "Komercijalne banke" bi postali Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Međunarodna finansijska korporacija (IFC), nemački DEG i švedski Svedfond.

Te četiri institucije bi 1. januara 2013. imale kontrolni paket od 51,54 odsto kapitala.


Nova Agrobanka postaje deo Poštanske štedionce do kraja novembra 2012?

Nova Agrobanka najverovatnije će biti pripojena Poštanskoj štedionici do kraja novembra, saznaje "Blic". U Narodnoj banci kažu da se u "skladu sa važećom regulativnom i uslovima na tržištu trenutno traži najoptimalnije dugoročno i održivo rešenje u interesu vlasnika, klijenata i deponenata".

Kako je izjavio nekadašnji premijer Mirko Cvetković, Nova Agrobanka je takozvana "bridž banka", odnosno privremena banka stvorena da se kupi vreme i zaštite svi deponenti i klijenti, i ona može da postoji samo šest meseci. Upravo krajem novembra ističe taj period."Energoprojekt Visokogradnja" ugovorila novi posao u Rusiji vredan 99,85 mil USD

"Energoprojekt Visokogradnja" zaključila je sa kompanijom "OOO MKC-RosEvroDevelopmen" ugovor o projektovanju, izgradnji i opremanju međunarodnog kongresnog centra sa hotelom "Hyatt Regency Rostov Don-Plaza" u ruskom gradu Rostovu. "Energoprojekt Visokogradnja" je glavni izvođač radova, saopštio je juče građevinar putem Beogradske berze.

Vrednost ugovorenog posla sa PDV-om iznosi 99,85 mil USD, a rok za realizaciju projekta je 18 meseci. Ugovor je zaključen u oktobru ove godine.Energoprojekt signs USD 103 million contracts for projects in Russia and Peru

Energoprojekt Holding has signed two building contracts for projects in Russia and Peru, worth a total of about $103 million.

Energoprojekt’s unit Visokogradnja will design and build a hotel in Rostov, Russia for $99.85 million, the Belgrade-based company said in an e-mailed statement today. The Hyatt Regency Rostov Don-Plaza hotel is to be completed in 18 months, it said.

In Peru, its Niskogradnja unit will build an irrigation system for $3 million in the northeastern Piura region. The period to complete that project is set at six months.Nova Agrobanka to becoma part of Postal Savings Bank by end-November 2012?

Nova Agrobanka will most probably merge with the Postal Savings Banks by the end of November, Blic reports. People at the National Bank of Serbia (NBS) say that "in line with applicable regulations and market conditions, the most optimal long-term and sustainable solution in the interest of owners, clients and depositors is currently being sought."

As former Prime Minister Mirko Cvetkovic stated, Nova Agrobanka is so-called "bridge bank," that is, a temporary bank created to buy time and protect all depositors and clients, and it can exist for only six months. That period expires at the end of November."Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta