Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Spoljni dug Srbije 24,43 mlrd EUR

Spoljni dug Srbije poslednjeg dana jula iznosio je 24,43 mlrd EUR i u poređenju sa prethodnim mesecom uvećan je za 345,8 mil EUR, navedeno je u novom broju časopisa "Konjukturni trendovi", koji izdaje Privredna komora Srbije.

Od ukupnog spoljnog duga 24,19 milijardi predstavlja dug po glavnici, a 243 miliona redovnu kamatu.

Spoljni dug javnog sektora iznosi 11,24 mlrd EUR, odnosno 46%, a spoljni dug privatnog sektora 13,19 milijardi, odnosno 54%.

Javni spoljni dug uvećan je u odnosu na prethodni mesec za 36,9 miliona, a privatni spoljni dug za 138,9 mil EUR.Energoprojektu posao u Rusiji
Beograd -- Građevinsko preduzeće Energoprojekt ugovorilo je posao u Rusiji vredan 43 miliona evra a izvodiće gradjevinsko-zanatske i instalaterske radove kao podizvođač.
Kako je Energoprojekt saopštio posredstvom Beogradske berze, radovi će se izvoditi na objektu Administrativnog zdanja OOO "Gasprom Transgas" u gradu Uhta, u ruskoj republici Komi. Rok za završetak radova je decembar 2013.

Akcije Energoprojekta nalaze se na Prajm listingu Beogradske berze i juče je deonica tog preduzeća vredela 501 dinar a najviša cena u poslednjih godinu dana zabeležena je 3. februara ove godine kada je hartija koštala 631 dinar.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta