Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Energoprojekt-Niskogradnja" gradi tunel na Koridoru 11 - Posao vredan 41 mil EUR

Kompanija "Energoprojekt-Niskogradnja" gradiće tunel Šarani (dve paralelne tunelske cevi dužine po 884 m) na trasi budućeg autoputa E 763, sektor Ljig - Požega, deonica Takovo - Preljina, navedeno je u saopštenju te kompanije objavljenom na Beogradskoj berzi.

Ugovor sa investitorom "Koridorima Srbije" i izvođačem radova kompanijom "Azvirt LLC" potpisan je u oktobru. Ugovorena vrednost radova iznosi 41 mil EUR (bez PDV-a). Rok za realizaciju projekta je 34 meseca, stoji u saopštenju.DINKIĆ: Stečaj Nove Agrobanke 30. oktobra

Ministar finasija i privrede, Mlađan Dinkić izjavio je da će u utorak, 30. oktobra biti pokrenut stečaj nad Novom Agrobankom, nakon što se obavi prenos depozita građana i privrede te banke u Poštansku štedionicu.

Dinkić je novinarima u parlamentu rekao da će tako svi nenaplativi krediti, a to je čak 80% od ukupnog portfolija nove Agrobanke ići u regularnu stečajnu proceduru.

Prema njegovim rečima, država neće zbog toga imati dodatnih troškova iz budžeta, jer je prethodna vlada već emitovala obveznice za 10 milijardi dinara, ali će Agencija za osiguranje depozita prebaciti 250 mil EUR u kešu ka Poštajnskoj štedionici kako bi sve štediše i deponenti Nove Agrobanke, kada pređu u Poštansku štedionicu, mogli da rasploažu svojim ulozima.

Dinkić je naglasio da je u Novoj Agrobanci vlasništvo 100% države, tako da država tretira samo Novu Agrobanku i nema nikavog dodira sa starom.

Ministar je takođe naveo da je pravo akcionara da pokreću procese, ali i ukazao da u svakoj zemlji u kojoj se desi bankrot banke, akcionari imaju prava iz stečaja i nikada ne dobijaju na sudu.DINKIC: Bankruptcy proceedings against Nova Agrobanka start October 30th

Serbian Finance and Economy Minister Mladjan Dinkic stated that the bankruptcy proceedings against Nova Agrobanka would be initiated on Tuesday, October 30th, after the transfer of citizens' and businesses' deposits in that bank to the Postal Savings Bank.

Dinkic told the press in the Serbian parliament that all non-performing loans, which accounted for 80 percent of the total portfolio of Nova Agrobanka, would thus undergo a regular bankruptcy procedure.

According to his words, this will not cause the state to incur additional budget expenses because the previous government already issued a RSD 10 billion bond for that purpose, but the Deposit Insurance Agency will transfer 250 million euros in cash to the Postal Savings Bank in order for all clients and depositors of Nova Agrobanka to be able to dispose of their deposits upon their transfer to the Postal Savings Bank."Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta