Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Volksbank Beograd sada je Sberbank Srbija
Volksbank Beograd od 24. decembra 2012. godine postala je Sberbank Srbija a.d. Beograd, saopštila je Sberbanka.

- Dolazak Sberbanke u Srbiju označava i novi početak u našem poslovanju. Nakon akvizicije u februaru ove godine, počeli smo sa značajnom transformacijom kako bismo nastavili profesionalno poslovanje orijentisano ka klijentu sa ciljem da postanemo lideri u bankarskom sektoru Srbije, moderni, fokusirani i pouzdani - navedeno je u saopštenju.

Sberbanka je jedna od najprofitabilnijih finansijskih institucija u svetu i vodeća banka u Rusiji sa tradicijom od preko 170 godina poslovanja, koja nudi nove proizvode zasnovane na najvišem kvalitetu i najsavremenijim tehnologijama.

- Naš cilj je da gradimo trajne, harmonične odnose sa našim klijentima na način da posvećujemo pažnju njihovim potrebama. Kao Sberbank Srbija, nastojimo da postanemo banka koja nikada ne prestaje da razvija sebe i svoje poslovanje za dobrobit naših klijenata.

Sberbank Srbija je članica Sberbank Evropa AG koja upravlja mrežom of 9 univerzalnih banaka u devet država centralne i istočne Evrope: Slovačkoj, Republici Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Ukrajini. Grupa ukupno ima skoro 300 filijala i zapošljava više od 4.000 radnika.


NIS otvorio prvu "Gazprom" benzinsku stanicu u Rumuniji
"Naftna industrija Srbije" (NIS), kćerka-firma "GazpromNeft"-a, otvorila je prvu benzinsku stanicu u Rumuniji, pod brendom "Gazprom", saopssteno je iz kompanije.

Benzinska stanice se nalazi u gradu Sibiu, 300 km od Bukurešta na međunarodnom auto-putu Bukurešt-Budimpešta-Beč.

Do kraja 2013. godine u okviru projekta razvoja maloprodajne mreže benzinskih stanica "Gazprom" na tržištu derivata Balkanskog regiona u Rumuniji će početi s radom preko 50 stanica. Operativno upravljanje tom mrežom benzinskih stanica na Balkanu obavlja NIS, dodaje se u saopštenju.

Rumunija je druga evropska zemlja u kojoj su počele sa radom benzinske stanice "Gazprom". Prva stanica "Gazprom" otvorena je 19. decembra u Srbiji. Dalji razvoj mreže pod novim brendom planira se i na teritoriji Bugarske, Bosne i Hercegovine. Do kraja 2013. godine mreža "Gazprom" na Balkanu može imati oko 100 benzinskih stanica.

U skladu sa strategijom razvoja maloprodaje "GazpromNefta", mreža benzinskih stanica "Gazprom" zauzeće premijum segment tržišta. Na benzinskim stanicama će se prodavati visokokvalitetno gorivo i maziva, kao i širok asortiman dodatne robe. Format stanica predviđa postojanje prodavnice, restorana i kafea, kupci benzinskih stanica mogu da koriste i druge usluge, između ostalog bežični pristup Internetu.

- Razvoj mreže benzinskih stanica "Gazprom" na tržištu Balkanskog regiona je naš strateški zadatak. Mi planiramo širenje prisustva u Srbiji i Rumuniji, i u najskorije vreme izlazak na tržište Bugarske. Siguran sam da će u najskorije vreme mreža benzinskih stanica "Gazprom" postati široko poznata na Balkanu i zauzeti liderske pozicije na tržištu─ naglasio je predsednik Izvršnog odbora OAD "Gasprom njeft" Aleksandar Djukov.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta