Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Otvoreno regionalno predstavništvo kanadske kompanije "Lavalin" u Beogradu
Kanadska inženjerska i građevinska kompanija "SNC-Lavalin International" 4. decembra zvanično je otvorila svoje regionalno predstavništvo u Srbiji u Sava Biznis Centru u Beogradu.

Na čelu predstavništva je potpredsednik za razvoj poslovanja "SNC International" Evgenij Ševčenko koji će iz Beograda pokrivati područje centralne, istočne i jugo-istočne Evrope, navodi se u saopštenju ambasade Kanade u Srbiji.

"SNC Lavalin" je najveća inženjerska i građevinska kompanija u Kanadi i jedna od vodećih u svetu koja pruža usluge u oblasti inženjeringa, nabavke, izgradnje, upravljanja projektima i usluge finansiranja projekata u različitim sektorima industrije.

Ova kompanija od 2010. godine radi u Srbiji zajedno sa RTB Bor na rekonstrukciji topionice i izgradnji nove fabrike sumporne kiseline u rudarsko-topioničarskom basenu Bor. Ovaj projekat, vredan preko 200 miliona kanadskih dolara, najvećim delom je finansiran kreditom kanadske državne agencije za finansiranje izvoza EDC, navodi se u saopštenju.

Iz ambasade Kanade navode da ovaj rastući trgovinski i investicioni interes kanadskih kompanija za Srbiju i sve snažnije ekonomske veze između dveju zemalja su krunisane i nedavno postpisanim "Sporazumom o strateškoj ekonomskoj saradnji" između Vlade Srbije i Kanadske privredne korporacije (Canadian Commercial Corporation).


Hypo Alpe-Adria banka podnela zahtev za stečaj u "Jugoremediji"
Hypo Alpe-Adria banka podnela je Privrednom sudu u Zrenjaninu zahtev za pokretanje stečaja u fabrici lekova "Jugoremedija", javili su 4. decembra lokalni mediji.

Kako je navedeno, taj zahtev je podnet zbog neplaćanja kredita podignutog radi rekonstrukcije proizvodnih pogona.

Napominje se da su dugovanja "Jugoremedije" znatno veća od procenjene vrednosti fabrike, čija je celokupna imovina pod hipotekom više banaka, među kojima je i Hypo Alpe Adria banka.

Račun zrenjaninske fabrike lekova u blokadi je godinu dana, koliko dugo je i 462 radnika bez plate i socijalnog osiguranja, naveli su mediji.

O zahtevu bankara Privredni sud će se izjasniti posle uplate predujma od strane podnosioca zahteva.

"Jugoremediji" je, zbog duga, 16. decembra isključena struja i sistem grejanja, zbog čega je novopostavljena direktorka Jelena Jovanov zatražila pomoć od državnih i drugih organa kako bi od hladnoće bile spasene zalihe lekova koje pripadaju Direkciji robnih rezervi.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta