Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
RTB "Bor" u 2011. zaradio 41,69 mil USD
Rudarsko-topioničarski basen (RTB) "Bor" je 2011. godine zaradio 41,69 mil USD, izjavila je danas zamenik generalnog direktora te kompanije Mirjana Antić.

Na konferenciji za novinare u Boru ona je rekla da je to "pozitivan rezultat neopterećen starim duguvanjima i kamatama" i podsetila da RTB duguje 980 mil USD, od čega je najveći deo nastao pre 2000. godine. Od toga je 72% dug državnim poveriocima, među kojima je najveći Agencija za osiguranje depozita, dok ostalo pripada domaćim i stranim komercijalnim poveriocima.

Antić je iznela da je prošle godine u celini vraćen dug banci EuroAxis od 13,5 mil USD i to zaduženjem kod jedne domaće banke.

- Na taj način smo promenili strukturu duga u korist državnih poverilaca - istakla je ona.

Standard banka iz Londona je pojedinačno najveći komercijalni poverila i toj banci RTB duguje 78 mil USD, i to iz perioda pre 2000. godine.

- Standard banka je prihvatila otpis 51% potraživanja, dok je za 49% prihvatila reprogram duga sa dve godine grejs perioda i isplatu u narednih pet godina - navela Mirjana Antić.

Dug grčkoj kompaniji "Mitilineos" iznosi 60 mil USD i u toku su pregovori sa predstavnicima te kompanije.

Predstavljajući učinak u 2011. Antić je rekla da je RTB je od sopstvenih sirovina proizveo 25.251 tonu bakra, 1.032 kilograma zlata i 4.454 kilograma srebra.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta