Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
DANIELI: Tek ćemo odlučiti o ulaganju u Srbiju
Operativni direktor italijanske fabrike "Danieli" Franko Alceta izjavio je da će, posle nedavnog odustajanja od izgradnje fabrike u Špacu, odluka o eventualnim ulaganjima u Srbiju tek biti doneta.

- "Danieli" je jednostavno usporio neke velike investicione odluke dok traži najbolju opciju u trenutnim tržišnim okolnostima gde vlada globalna ekonomska kriza - rekao je za "Blic" Alceta, objašnjavajući zašto Italijani neće graditi fabriku u Šapcu.

Na pitanje da li je "Danieli" definitivno odustao od ulaganja u Srbiju nakon kupovine "Željezare Sisak" početkom juna, Alceta nije decidirano odgovorio već je objasnio da će konačna odluka tek biti doneta.

Razlozi odustajanja od ulaganja vrednog pola milijarde evra nisu ishod predsedničkih izbora niti posebni uslovi koje je pred tu kompaniju postavila Demokratska stranka, naveo je treći čovek italijanske kompanije.

- Nijedna od te dve teorije o odustajanju nije tačna - kazao je Alceta.

- "Danieli", u svetu treći po redu proizvođač delova za metalsku industriju, krajem marta sa predstavnicima srpske vlade je potpisao memorandum o razumevanju, neobavezujući akt o nameri za ulaganje u izgradnju fabrike specijalnih čeličnih delova u Šapcu.

Ubrzo nakon potpisivanja memoranduma sa srpskom vladom, kako piše "Blic", počeli su pritisci na "Danieli" da ne seli proizvodnju iz Italije, kao i lobiranje vlada okolnih zemalja da se odluči za njihove države umesto za Srbiju.

"Danijeli" je u maju putem tendera za 30 miliona dolara kupio "Željezaru Sisak".


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta