Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Formiran Srpski energetski konzorcijum - U afričkim zemljama očekuju poslove vredne oko 100 mil EUR
Energetske, inženjerske i informatičke kompanije formirale su danas Srpski energetski konzorcijum da bi zajednički učestvovale na izgradnje energetske infrastukture u inostranstvu.

Konzorcijum su osnovale "Elektrovojvodina", Agencija za energetsku efikasnost Srbije, Institut "Mihajlo Pupin", "Energotehnika Južna Bačka", "ION solutions", "Saga" i banjalučki "Elnos".

- Procenjeno je da bi Srpski energetski konzorcijum na projektima u Nigeriji, Zimbabveu, Angoli i Bocvani u 2013. godini mogao da dobijanje poslove vredne oko 100 mil EUR - kazao direktor "Elektrovojvodine" Tihomir Simić nakon potpisivanja sporazuma.

Prema njegovim rečima, kompanije članice mogu da realizuju sve poslove u distribuciji struje, od projektovanja do opremanja, izgradnje i obuke menadžmenta i radnika.

Simić je kao potencijalna tržišta na kojima će nastupati konzorcijum naveo centralnu i južnu Afriku, srednju Aziju i zemlje bivšeg Sovjetskog saveza, gde su kompanije iz Srbije prepoznatljive.

Kako je najavio Simić, konzorcijum će u poslednjem kvartalu 2012. godine početi intenzivno da se pojavljuje na tržištu, a u 2013. da konkuriše na tenderima.

Članice Srpskog energetskog konzorcijuma (Serbia Energy Group), osim razvoja elektrodistributivne mreže, baviće se i projektovanjem, savetovanjem, razvojem i nadzorom u zaštiti životne sredine, energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta