Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Novosadski proizvođač autodelova "Motins" ponovo radi?
Fabrika za proizvodnju delova za automobilsku industriju "Motins", koja je krajem prošle godine otišla u stečaj, mogla bi ponovo da počne sa radom u oktobru, pri čemu bi bilo zaposleno između 70 i 100 radnika.

Prema rečima pokrajinskog sekretara za privredu i zapošljavanje Miroslava Vasina, postoje planovi da se ponovo osvoji tržište i da se početkom iduće godine zaposle svi nekadašnji radnici kojih je bilo oko tri stotine.

- Deo radnika zbrinut je na Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NZS) do kraja septembra ove godine, a drugi deo do januara sledeće godine. Samim tim računamo da od 1. oktobra deo radnika koji su na evidenciji NZS do septembra počne sa radom - objašnjava Vasin.

Prema njegovim rečima, sa radom će početi sva postrojenja fabrike, ali u manjem obimu, da bi se vremenom proizvodnja postepeno povećavala.

Problemi u fabrici počeli su pre dve godine kada su počeli štrajkovi radnika, nakon čega je kompanija koja drži 70% akcija "Motinsa" otišla u stečaj. Pre odlaska u stečaj "Motins" je 80% proizvedenih auto delova izvozio u Evropsku uniju, Afriku i na Bliski istok, ali se uprkos dobroj prodaji proizvoda našao u krizi.


Tenders invited for supply of construction machines for railway rehabilitation on Corridor X
The national railway company Serbian Railways has invited tenders for the supply of construction machines to be used in the rehabilitation of railway on Corridor X.

Works should be financed with the proceeds of a loan of the European Bank for Reconstruction and Development (EBRD).

The deadline to submit bids is October 1st.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta