Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
ILIĆ: Prodaja "Telekoma" nije u planu
Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić izjavio je jutros da su za eksproprijaciju na delovima autoputeva trenutno potrebne dve i po milijarde dinara i da očekuje da se deo sredstava za te namene dobije kroz rebalans budžeta, dodajući da se ne planira prodaja "Telekoma".

- Problem je u tome što nije obavljena eksproprijacija na delovima autoputeva, zbog čega nije moguće izdati građevinske dozvole - rekao je Ilić, gostujući na TV "Pink" .

Podsećajući da postoje tri ponude za Koridor 11 triju kineskih kompanija i triju kineskih banaka koje nude kredite, koncesije, on je istakao da je zbog toga potrebno doneti odluku o tome šta bi za Srbiju bilo najpovoljnije.

Ugovorena je izgradnja deonice Ljig-Preljina, ali je ona izuzetno skupa i staje 7,7 mil EUR po jednom kilometru, dok je realno da ta cena bude oko 5 mil EUR. Ilić je dodao da je, sa druge strane, jedan domaći konzorcijum ponudio izgradnju iste deonice po ceni od 4,4 mil EUR.

Prema njegovim rečima, u Vladi još nije bilo reči o prodaji "Telekoma".

- Ne želimo da za sada prodamo "Telekom", smatramo da možemo na drugi način da prebrodimo ovu krizu koja je izuzetno teška - rekao je Ilić i dodao da je budžetski deficit izuzetno veliki.

Upitan o odluci Vlade Srbije koja je usvojila instrukciju kojom je odblokirano učešće Srbije na skupovima na kojima učestvuje i Priština, a koja obezbeđuje asimetrično predstavljanje privremenih kosovskih institucija, Ilić je odgovorio da je reč o odluci koja je dogovorena i potpisana od prethodne vlade.

- Jednostavno, ne bi bili sada ozbiljna država da mi to ne poštujemo. Bez obzira na to kakva je bila prethodna vlada, ona je to završila u tim pregovorima - kazao je Ilić.

- To je doneto u relevantnim dokumentima i mi kao naslednici jedne vlade i u kontininuitetu jedne srpske vlade moramo to poštovati - dodao je Ilić i istakao da se izborilo da se spomene Rezolucija Saveta bezbednosti UN 1244.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta