Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
NIKOLIĆ: Srbija će do marta 2013. ispuniti obaveze prema "Fiat"-u
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u utorak (4. septembra 2012. godine) da će Srbija do kraja godine uplatiti "Fabrici automobila Srbija" (FAS) u Kragujevcu 50 mil EUR preuzetih obaveza, a ostatak od 40 mil EUR do marta 2013. godine.

- FAS je zajednička fabrika države Srbije i italijanskog "Fiat"-a i Srbija je spremna da ispuni sve obaveze prema tom investitoru. Kako se budemo ponašali prema "Fiat"-u to će od nas moći da očekuju i drugi investitori - rekao je Nikolić novinarima posle obilaska FAS-a.

On je istakao da je "Fiat" u Kragujevcu ušao u ogromnu investiciju i uložio velike napore da ona uspe, a da će Srbija obezbediti nova tržišta za izvoz "Fiat" automobila.

- Naišli smo na razumevanje "Fiat"-a i mi ćemo odloženo ispuniti obaveze koje je Srbija preuzela prema toj kompaniji - istakao je Nikolić.

Predsednik "Fiat grupe" Serđo Markione je rekao da će u Kragujevcu 9. oktobra biti lansiran novi model automobila "fiat 500L", a promocija "američke" verizije tog modela, namenjena svetskom tržistu, biće u februaru 2013. u Detroitu.

Do kraja iduće godine trebalo bi da na tržištu budu sve četiri planirane verzije novog "Fiat"-ovog automobila.

Markione je naglasio da "Fiat" u realizaciji investicije u Kragujevcu ima dobru podršku Vlade Srbije.

Država Srbija u FAS-u-u ima udeo od 33%, a "Fiat" 67%.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta