Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Gazprom Neft" zainteresovan za makedonsku rafineriju "Okta"?
"Gazprom Neft", većinski vlasnik NIS-a, ozbiljno je zainteresovan za "Hellenic Petroleum", a posebno za rafinerije u Solunu i Skoplju, piše seebiz.eu. NIS planira da ove godine uđe na još dva tržišta u regiji i postane vodeća naftna kompanija u ovom delu Evrope.

Sve ove informacije se povezuju sa špekulacijama koje su sve prisutnije u Makedoniji, da je "Gazprom Neft" mogući budući vlasnik rafinerije "Okta".
Makedonska rafinerija je, prema dobro upućenim izvorima, interesantna zbog svoje lokacije i izgrađenog naftovoda. Smatra se da kompanija "Gazprom Neft" planira da sa proizvodnjom u solunskoj rafineriji pokrije i bugarsko tržište, a sa "Oktom" ne samo makedonsko, već i tržište okolnih zemalja.


Španski "Azvi" gradiće autoput u Grdeličkoj klisuri - Vrednost radova 39 mil EUR
Španska građevinska kompanija "Azvi" objavila je danas da je pobedila na tenderu za gradnju deonice autoputa na južnom delu Koridora 10 u Srbiji, vredne 39,4 mil EUR.

Kako se precizira na sajtu kompanije www.azvi.es, reč je o teškoj deonici, dugoj 6,1 kilometar, od Grdelice do tunela Predejane, sa devet vijadukata i nadvožnjaka.

Rok za završetak radova je 24 meseca.

Navodi se i da će izgradnja te deonice zahtevati iskopavanje oko milion kubnih metara zemlje i primenu značajnih mera zaštite životne sredine.

Poslom na gradnji deonice autoputa na Koridoru 10, na delu od Niša ka makedonskoj granci u klisuri Južne Morave, kompanija "Azvi" će ojačati prisustvo na tržištu u Srbiji, gde već gradi Žeželjev most preko Dunava kod Novog Sada, navodi se na sajtu kompanije.

Kako su agenciji Beta kazali u "Koridorima Srbije", potpisivanje ugovora sa izabranim izvođačem radova, zajedničkom firmom španske kompanije "Azvi" i italijanske firme "Tadeti", očekuje se u narednih 10 od 15 dana.

Izgradnja se finansira iz kredita Evropske investicione banke.
Iz "Koridora Srbije" su kazali i da je izgradnju deonice od tunela Predejano do Caričine doline dodeljena kompanijama zajedničkom preduzeću firmi Trace iz Bugarske i Mostovik iz Rusije.


"MasterCard" otvorio kancelariju u Beogradu - Artur Turemka imenovan za regionalnog menadžera
Kompanija "MasterCard Europe" je imenovala Artura Turemku za menadžera za balkanski region za tržišta Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Makedonije i Srbije. Kompanija je takođe objavila otvaranje dve nove regionalne kancelarije u Beogradu i Sofiji, u Bugarskoj.

Turemka je došao u kompaniju "MasterCard" 2010. godine kao account manager u "MasterCard" predstavništvu u Varšavi, u Poljskoj. Pre nego što se pridružio kompaniji "MasterCard", Turemka je radio u sektoru razvoja poslovanja sa stanovništvom Reiffeisen banke u Poljskoj, a pre toga u odseku za marketing i odnose sa javnošću kompanija "Jaguar" i "Land Rover", takođe u Poljskoj.

Turemka ima master diplomu u oblasti marketinga i menadžmenta Varšavskog univerziteta. Takođe, studirao je poslovno upravljanje na univerzitetu u Gracu, u Austriji i trenutno je u završnoj fazi doktorskih studija u oblasti menadžmenta na ekonomskom fakultetu u Varšavi (Warsaw School of Economics).

- Uzbuđen sam što ću predvoditi kompaniju "MasterCard" u balkanskom regionu. Uveren sam da će elektronsko plaćanje u regionu nastaviti da se i dalje uspešno razvija. Otvaranje dve regionalne kancelarije u Beogradu i Sofiji predstavlja važan korak u daljem unapređenju našeg poslovanja u regionu i jačanju saradnje sa našim partnerima - izjavio je Turemka.


MasterCard opens office in Belgrade - Artur Turemka named regional manager
MasterCard Europe has appointed Artur Turemka as the manager for the Balkan region covering the markets of Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Montenegro, Macedonia and Serbia. The company has also announced the opening of two new regional offices in Belgrade and Sofia, Bulgaria.

Turemka started working for MasterCard in 2010 as an account manager at MasterCard's office in Warsaw, Poland. Before he joined MasterCard, Turemka worked at the Retail Operations Development Department at Reiffeisen Bank in Poland, and before that at the Department for Marketing and Public Relations at Jaguar and Land Rover, also in Poland.

Turemka has a master's degree in marketing and management from the Warsaw University. He also studied business management at the university in Graz, Austria and is about to complete doctoral studies in management at the Warsaw School of Economics.
- I am excited to lead the MasterCard company in the Balkan region. I am sure that the electronic payment system in the region will continue to develop successfully. Opening of two regional offices in Belgrade and Sofia represents an important step in further improvement of our business in the region and the strengthening of cooperation with our partners - said Turemka.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta