Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
NBS oduzela dozvolu za rad Privrednoj banci
Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) doneo je na sednici u subotu odluku o oduzimanju dozvole za rad Privrednoj banci Beograd u skladu sa Zakonom o preuzimanju imovine i obaveza odredjenih banaka radi očuvanja stabilnosti finansijskog sistema Republike Srbije.

Dozvola je oduzeta nakon zaključka Vlade RS kojim je naloženo Privrednoj banci Beograd a.d. Beograd, Banci Poštanska štedionica a.d. Beograd i Agenciji za osiguranje depozita da zaključe ugovor o preuzimanju dela imovine i obaveza Privredne banke Beograd, navodi se u saopštenju NBS.

Izvršni odbor je konstatovao da su oduzimanju dozvole prethodile aktivnosti koje su u dužem periodu bile usmerene na to da banka uskladi svoje poslovanje sa odredbama Zakona o bankama u delu koji se odnosi na kapital i pokazatelje poslovanja.

Narodna banka Srbije preduzela je sve neophodne mere iz svoje nadležnosti da se poslovi platnog prometa i raspolaganje sredstvima deponenata i štediša neometano nastave u ponedeljak, 28. oktobra, prvog radnog dana posle preuzimanja, u Banci Poštanska štedionica.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta