Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Leskovac raspisuje tendere vredne skoro 4,4 mil EUR
Načelnik Uprave za javne nabavke u Leskovcu Zoran Novaković najavio je 19. avgusta da će grad uskoro raspisati dva velika tendera - za nabavku uniformi za komunalne policajce i za radove na Centralnom postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda.

Vrednost ovih tendera je oko 500 miliona dinara.

- U poslednja četiri meseca povećan je broj firmi koje učestvuju na tenderima u Leskovcu - izjavio je Novaković, dodajući da se u proseku na svaki tender javi šest do sedam ponuđača.

Do većeg interesovanja ponuđača, prema njegovoj oceni, došlo je nakon 1. aprila kada je počeo da se primenjuje novi Zakon o javnim nabavkama.

- Od kako je počeo da se primenjuje novi Zakon o javnim nabavkama imamo sve više zainteresovanih ponuđača. Pre toga, dešavalo se da imamo jednog ili dva do tri ponuđača, a posle 1.aprila, u proseku na svaki tender se javi oko šest do sedam ponuđača", rekao je Novaković na konferecniji za novinare.

On je naveo da je prošle godine gradska Uprava za javne nabavke sprovela 36 tendera, a samo u prvih sedam meseci ove godine već su završena 43 tendera.


"Mercedes" zainteresovan za stratešku saradnju sa "Ikarbus"-om
Kompanija "Mercedes", svetski broj jedan u auto-industriji, zainteresovana je za stratešku saradnju sa srpskim proizvođačem autobusa "Ikarbus", piše danas dnevni list "Kurir". Prema informacijama lista, predstavnici ovog čuvenog proizvođača automobila posetili su juče Beograd i u Vladi Srbije razgovarali o mogućnostima strateške saradnje u "Ikarbus"-u.

- Na inicijativu predstavnika "Mercedes"-a, ta kompanija je sa "Ikarbus"-om prethodnih meseci pregovarala o mogućem strateškom partnerstvu. Svi detalji saradnje između te dve kompanije su usaglašeni, pa su predstavnici "Mercedes"-a juče u Vladi Srbije s potpredsednikom Aleksandrom Vučićem finiširali pregovore kako bi Srbija dobila što bolje uslove za zajedničku saradnju. Do kraja godine trebalo bi da bude potpisan i ugovor o strateškom partnerstvu - kaže izvor lista.

Prema istom izvoru, "Mercedes" i "Ikarbus" bi zajednički proizvodili autobuse, koji bi bili na "Mercedesov"-oj samohodnoj šasiji, a "Ikarbus" bi radio nadogradnju. "Mercedes" je ponudio obuku domaćih kadrova, kao i pomoć u prodaji autobusa na strana tržišta.

Generalni direktor "Ikarbus"-a Aleksandar Vićentić, kaže za "Kurir" da se pregovori s "Mercedes"-om traju mesecima, i to je velika stvar za "Ikarbus", "jer ako je svetski broj jedan u auto-industriji zainteresovan za saradnju s nama, onda to znači da vredimo."

- "Ikarbus" je zadovoljan što je vodeća kompanija u svetskoj auto-industriji zainteresovana za ozbiljnu saradnju s nama. Strateško partnerstvo bi bilo kruna napora zaposlenih u "Ikarbus"-u i Vlade Srbije da se "Ikarbus", nakon raskida privatizacije 2009. godine, dovede do nivoa da sarađuje s jednom takvom firmom kao što je "Mercedes" - kaže Vićentić.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta