Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Vrednost akcija EPS-a nakon podataka o poslovanju
Direktorka Beogradske berze Gordana Dostanić izjavila je danas da će vrednost akcija Elektroprivrede Srbije biti poznata nakon što se utvrde podaci o poslovanju preduzeća iz prethodne godine i njegov kapital, kao i broj građana koji će ih dobiti.

"Pretpostavljam da će se sačekati završni računi i po podacima od kraja prošle godine utvrditi vrednost EPS-a. S druge strane, znamo koliki broj građana koji nisu radili u EPS ima pravo na akcije, ali ima određeni broj građana koji su radili u EPS i kolač se deli na njih", rekla je Dostanić za RTS.

Ona je, komenarišući navode medija da se vrednost paketa akcija koje bi 4,8 miliona građana moglo da dobije od EPS kreće od 42 do 165 evra, rekla da je još rano da se utvrdi cena akcija.

Dostanić je dodala da očekuje da u narednim danima izađu podaci o vrednosti imovine EPS-a, nakon čega će se, kako je navela, pažljivije utvrditi vrednost akcija.

Direktorka Beogradske berze napomenula je i da je EPS kompleksno preduzeće i da je pitanje kojom imovinom će raspolagati akcionarsko društvo.
"To je još nepoznanica i rano je da se utvrdi cena akcija", rekla je Dostanić.

Govoreći o poslovanju Beogradske berze u prethodnoj godini, Dostanić je rekla da je berza imala promet od 220 miliona evra, što je malo bolji rezultat od 2012. godine, da se "statistički ne može požaliti na promet", ali da to "nije nešto za veliko radovanje".


Ponuda za sticanje sopstvenih akcija izdavaoca Imlek a.d. Beograd
Datum otvaranje ponude: 15.01.2014. godine
Datum zatvaranja ponude: 30.01.2014. godine
 
Maksimalan broj akcija koje izdavalac želi da stekne: 5.000 akcija
 
Cena po kojoj se akcije otkupljuju: 3.000,00 dinara


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta