Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Actavis" povećava izvoz u 2014. godini
Farmaceutska kompanija "Actavis", u čijem sastavu je i fabrika lekova "Zdravlje" iz Leskovca, nastaviće da kontinuirano i na vreme snabdeva zdravstvene ustanove i apoteke svim neophodnim lekovima ali će obezbediti i najnoviju generaciju generičkih lekova, kaže dr Pavle Marjanović, direktor "Actavis"-a za Srbiju i Crnu Goru.

Na taj način pacijenti će biti lečeni savremenim terapijama kakve su dostupne građanima najrazvijenijih zemalja ali uz značajne uštede za državnu kasu i pacijente koji sami kupuju lekove.

- Uprkos svim ekonomskim izazovima ne očekujemo velike poremećaje u snabdevanju lekovima tokom 2014. godine jer je većina farmaceutskih kompanija prošle godine uredno isporučivala svoje lekove, a Republički fond zdravstvenog osiguranja na vreme ispunjavao svoje obaveze prema dobavljačima – kaže dr Marjanović i dodaje da očekuje da će zahvaljujući partnerskoj saradnji države i farmaceutske industrije pacijentima biti obezbeđene kvalitetne terapije.

Generalni direktor fabrike "Zdravlje Actavis" Bojan Jović podsetio je da će ove godine u Leskovcu početi i proizvodnja leka koji će se primenjivati u terapiji lečenja Parkinsonove bolesti u novom pogonu u koji je uloženo 3,7 mil EUR. Zdravlje je jedina fabrika u "Actavis"-ovom proizvodnom sistemu koja će proizvoditi ovaj lek, koji će iz Srbije biti plasiran na gotovo sva svetska tržišta na kojima "Actavis" posluje.

- Otvaranjem novog pogona stvorili smo snažnu osnovu za budući rast izvoza lekova s obzirom da je "Actavis" jedan od tri najveća proizvođača generičkih lekova na svetu – kaže Jović.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta