Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Prodaje se imovina "Fadipa"
Stečajni upravnik preduzeća AD "Fadip" u Bečeju oglasio je danas prodaju nepokretne imovine tog preduzeća javnim nadmetanjem, na osnovu zaključka Privrednog suda u Novom Sadu o proglašenju bankrotstva iz 2010. godine.

Prodaje ce šest celina od kojih su najvrednije zgrade na Novoj lokaciji -kompleks F, u industrijskoj zoni, čija početna cena iznosi 55,85 miliona i depozit 37,24 miliona, nekretnine na Staroj lokaciji-kompleks C-Gumara, na Petrovoselskom putu br. dva, čija je početna vrednost 41,33 miliona i depozit 27, 55 miliona.

Među vrednijim je i celina koju čine zgrade za metaloprerađivačku industriju, na Staroj lokaciji u Bečeju - kompleks A-Stari pogon, na Petrovoseslkom putu, čija je početna cena 27,06 miliona dinara, a depozit je 18,04 miliona, kao i zgrada direkcije u Bečeju u ulici Zelenoj br. 48, čija početna cena iznosi 12,18 miliona i depozit od 8,112 miliona.


Velika Plana -- Agencija za privatizaciju oglasila je danas prodaju preduzeća "Plana transport" u st
Procenjena vrednost firme iznosi 11, 9 miliona dinara, uz depozit od 2,38 miliona.

Najvažniju imovinu čine građevinski objekti sa pretećom infrastrukturom, postrojenja i oprema, kao i kratkoročna potraživanja i parnički postupak.

Procenjena vrednost nije ni na koji način obavezujuća i opredeljujuća za ponuđača.

Ponude treba dostaviti na adresu Agencije, Terazje 23, do 3. februara, kada će biti održano javno otvaranje ponuda.


"Gazprom" postao jedini vlasnik "Južni tok transporta"
Ruski gasni gigant "Gazprom" objavio je danas da je postigao sporazum sa kompanijama ENI, "Wintershall" i EDF o kupovini 50% udela u firmi "Južni tok transport B.V."

"Gazprom" time postaje 100-procentni vlasnik te komanije, prenosi Tas.

"Južni tok transport B.V." je međunarodna "joint venture" firma, oformljena sa zadatkom izvođenja projektnih i građevinskih radova i rukovođenja podmorskim gasovodom, koji je u okviru Južnog toka trebalo da bude postavljen u Crnom moru.

Udeo "Gazprom"-a u toj kompaniji do sad je bio 50%, italijanskog ENI-a 20%, a francuskog EDF-a i nemačkog "Wintershall Holding GmbH"-a po 15%.


Avio-karte nikad jeftinije - "Air Serbia" akcijama diktirala cenu na tržištu
Godina koja je na izmaku biće upamćena po rekordnom broju putnika na aerodromu "Nikola Tesla" i povećanju vazdušnog saobraćaja u Srbiji za 70%. Najveći skok doživela je "Air Serbia" koja sada sa preko 20 direktnih letova povezuje ne samo bivše gradove jugoslovenskih republika već i gradove Evrope, i to u jednom danu.

Jaka domaća kompanija znači profit za mnoge koji se bave turizmom u Srbiji. Saradnja sa "Air Serbia", kada je reč o čarter saobraćaju, bila je više nego dobra, kažu veliki tur operateri.

Tri boinga 737 "Avioleta" nisu kasnila, niti su imala tehničkih i dugih problema, pa su turisti, ali i oni koji su zakupljivali čarter letove, bili zadovoljni. Saradnja se nastavlja i u 2015, a destinacije na koje će leteti su grčka ostrva, Turska i Španija.

- Planirano je da ove godine bude prevezeno 50.000 putnika putem čartera. S obzirom na to da cena nije menjana, pa će tako cene karata u čarteru ostati iste – od 120 evra do 150 evra za evromediteranske destinacije, pa nema razloga da aranžmani poskupe - kaže Ljubiša Nešovanović iz agencije "Robinson".

Što se tiče avio-karata, one će sledeće godine pojeftiniti na redovnim linijama jer je "Air Serbia" stalnim akcijama i sniženjima diktirala tempo i ostalima.

Tako je i "Sviss" uveo let za Ženevu za 60 evra, koliko košta povratna karta, ali samo sa ručnim prtljagom, ali je zato i niskotarifna kompanija "Wizz Air", posle pretnji da li će uopšte leteti iz Beograda, aktivirala za sezonu 2015. aerodrom u Nišu po komercijalnim uslovima.

- Posle dugog posta od jula 2015. godine, sa našeg aerodroma leteće jedna niskobudžetna kompanija 'Wizz Air" - kaže direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović.

Agenti za prodaju karata kažu da avio-karte nikada nisu bile jeftinije. Prvo su pale cene za Daleki istok: Indiju, Kinu, pa onda za Australiju, Novi Zeland i Japan, a sve zato što se na tržištu nalazi "Air Serbia" koja sve te destinacije pokriva iz Dubaija. Za Bangkok možete odleteti za 400 EUR, a za Njujork ili Čikago za 500.

"Air Serbia", prema rečima agenata, postaje regionalni lider.

- Povezani su svi gradovi bivše Jugoslavije. Sada Beograd postaje tranzitni centar avio-saobraćaja jer iz njega možete odleteti u celu Evropu i svet - ističe vlasnik agencije Igor Vranješević.

Agenti kažu da su povećali promet karata za 30% otkako je "Air Serbia", povećala broj destinacija. Takođe, sve više stranih avio-kompanija pravi zajedničke letove sa domaćom avio-kompanijom, jer su kašnjenja svedena na minimum, pa je lako praviti planove za letove sa svih aerodroma.


Gazprom becomes the only owner at South Stream transport
Russian gas giant, Gazprom, has announced today it signed agreements with ENI, Wintershall and EDF on acquisition of 50% stake at South stream transport B.V.

Thus, Gazprom is becoming 100 % owner of the company, Tas reports.

South stream transport B.V. is an international joint venture company, set up in order to implement project and construction works and manage subsea gas pipeline which should be placed in the Black Sea within the South Stream.

Gazprom’s stake at that company has been 50% in that company, Italian ENI had 20%, and French EDF and German Wintershall Holding GmbH had 15%, respectively.


Plana transport under hammer
Today, the Agency for privatization announced the sale of Plana transport in bankruptcy in Velika Plana through public bid collection. The estimated company value totals RSD 11, 9 m with a deposit of 2, 38 m.

The most important property comprises construction facilities with additional infrastructure, facilities and equipment as well as short-term liabilities and civil procedure.

The estimated value is not compulsory in any way for a bidder.

Offers should be delivered at the address of the Agency at Terazije 23, by February 23 when public opening will be held.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta