Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Energoprojekt Entel" ugovorio u Kataru i Dubaiju poslove vredne 31,2 mil USD
"Energoprojekt Entel", zavisna kompanija "Energoprojekt Holdinga", zaključio je u januaru nove značajne konsultantske ugovore u Kataru i Dubaiju.

Ukupna vrednost ugovorenih poslova iznosi 31,87 mil USD. U Kataru je sa investitorom "Kahramaa" zaključen ugovor o pružanju konsultantskih usluga za proširenje elektro-energetskog sistema Katara. Vrednost zaključenog ugovora u Kataru iznosi 30,5 mil USD.

U Dubaiju je sa investitorom "Meraas" zaključen ugovor o izgradnji trafo stanice. Vrednost zaključenog ugovora u Dubaiju iznosi 1,37 mil USD. Rok za realizaciju navedenih projekata je 36 odnosno 24 meseca, respektivno.

Akcije "Energoprojekt Holdinga" su od početka godine dobile na vrednosti nepuna 2 procenta a na trenutnoj ceni od 734 dinara tržišna vrednost kompanije iznosi 8 milijardi dinara (69,2 mil EUR).


Kolubara proizvodi i obara rekorde
Rudarski basen Kolubara ostvario je rekordnu dnevnu proizvodnju uglja od 116.456 tona, kojom je oboren dnevni proizvodni rekord iz 1988. godine.

Kako se navodi u saopštenju, rekordna proizvodnja zabeležena je 8. februara 2014. na proizvodnim sistemima četiri površinska kopa RB "Kolubara".

Prethodni rekord u proizvodnji od 115.235 tona lignita važio je 26 godina.

RB Kolubara posluje u okviru Elektroprivrede Srbije (EPS), proizvodi dve trećine ukupne proizvodnje uglja u Srbiji i snabdeva Termoelektrane Nikola Tesla u Obrenovcu u kojima se proizvodi polovina električne energije za srpsko tržište.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta