Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
NBS zadržala referentnu kamatnu stopu na istom nivou od 9,5%
Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) odlučio je danas da referentnu kamatnu stopu zadrži na nepromenjenom nivou od 9,5%.

Potvrđujući odlučnost da monetarna politika bude usmerena na trajno održavanje inflacije na nivou cilja, Izvršni odbor je konstatovao da je neophodno voditi opreznu monetarnu politiku imajući, pre svega, u vidu kretanja i očekivani pad likvidnosti na međunarodnim finansijskim tržištima, saopštila je NBS.

- Iako je značajno smanjena spoljna neravnoteža, prvenstveno zahvaljujući rastu izvoza, i dalje je prisutna potreba za eksternim finansiranjem - navodi se u saopštenju i dodaje da IO NBS očekuje da će dosledno sprovođenje mera fiskalnog prilagođavanja doprineti povećanju otpornosti domaće ekonomije na negativne efekte pomenutih dešavanja na međunarodnim finansijskim tržištima.

Odbor je konstatovao da su značajno smanjeni inflatorni pritisci i po osnovu tražnje i po osnovu troškova, kao i da su inflaciona očekivanja stabilizovana u granicama cilja.

Na sednici je usvojen februarski Izveštaj o inflaciji, koji će javnosti biti predstavljen u četvrtak, 20. februara 2014. godine.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta