Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Lidl" kupio zemljište u Šapcu
Prema informaciji iz šabačkog JP za upravljanje građevinskim zemljištem , nemačka kompanija "Lidl" kupila je parcelu površine 80 ari za izgradnju supermarketa. Zemljište je plaćeno 100 miliona dinara, a reč je o delu parcele na kojoj je smešteno JKP "Stari grad".

Gradska uprava Šapca donela je rešenje o dodeli parcele trgovinskom lancu "Lidl" kao najpovoljnijem ponuđaču, a ugovor bi trebalo da bude potpisan naredne sedmice.


Erste banka povećala bilansnu sumu za 21,4 odsto
Erste banka u Srbiji saopštila je danas da je na kraju prošle godine imala bilansnu sumu od 97,9 milijardi dolara što je za 21,4 odsto više nego na kraju 2012.

Kako se navodi, ukupni krediti te banke u 2013. godini u odnosu na kraj 2012. su povećani za 4,6 odsto i iznosili su 58,2 milijardi dinara, dok su ukupni depoziti povećani za 26,07 odsto na 78,2 milijardi dinara.

Dodaje se da je operativna dobit na kraju prošle godine bila oko 2,03 milijardi dinara i za 7,9 odsto je veća u odnosu na isti period prethodne godine.

- Neto dobit na kraju 2013. godine iznosila je skoro 1,06 milijardi dinara, što je 15,3 odsto manje nego u istom periodu prethodne godine, kada je iznosila 1,25 milijardi dinara - piše u saopštenju.

Predsednik Izvršnog odbora Erste Banke a.d. Novi Sad, Slavko Carić kazao je da je 2013. godina, uprkos ekonomskim izazovima bila još jedna u nizu uspešnih, jer je banka uspela da poveća i proširi podršku klijentima u različitim segmentima, a ostvarila je i odlične poslovne rezultate.

U saopštenju se dodaje i da je cela Erste Grupa u prošloj godini imala neto dobit od 61 miliona evra.

Generalni direktor Erste Grup Banke AG Andreas Trajhl kazao je da je posle uspešne dokapitalizacije, ta grupa u 2013. bila prva austrijska banka koja je otplatila celokupan participativni kapital koji su joj obezbedili austrijska vlada i privatni investitori i godinu je zaključila sa solidnom rezervom kapitala.

- Zato ćemo godišnjoj skupstini akcionara predložiti isplatu dividende od 0,2 evra po akciji - kazao je on.


"Uzdržan" profit Gaspromnjefta
Neto profit Gaspromnjefta povećan je lane 0,9 odsto na godišnjem nivou na 177,9 milijardi rubalja, navedeno je u finansijskom izveštaju kompanije.

Gaspromnjeft napominje da je rast tog pokazatelja "uzdržan" uglavnom zbog uticaja negativnih kursnih razlika, preneo je Itar tas.

Prihodi kompanije su prošle godine smanjeni jedan odsto na 1.504 milijardi rubalja (30 milijardi evra).

Profit pre oporezivanja EBITDA je povećan 4,2 odsto, na 336,75 milijardi rubalja, zahvaljujući rastu proizvodnje ugljovodonika i povećanju obima prodaje.


KBM banka otvorila prvu filijalu u Beogradu
KBM banka iz Kragujevca danas je otvorila prvu filijalu u Beogradu i najavila širenje mreže.

Ta banka, sa udelom od 0,5 odsto na tržištu Srbije, ima pet filijala, 24 ekspoziture, oko 100.000 klijenata i 272 zaposlena.

Slovenačka Nova KBM je 2010. godine investicijom od 30 miliona evra postala većinski vlasnik tadašnje kragujevačke Kredi (Credy) banke.

Banka je 2013. godine promenila ime u KBM i imala investicije od devet
mliona evra.

Abasadar Slovenije u Beogradu Franc But rekao je na otvaranju filijale KBM banke u Beogradu da Slovenija vidi Srbiju kao jednu od najperspektivnijih tržišta u jugoistočnoj Evropi.

- Da je isplativo investirati u Srbiji, dokazuje 1.400 registrovanih preduzeća iz Slovenije i skoro 400 slovenačih investicija, što svrstava Slovniju u velike investitore na ovom tržištu -kazao je But i dodao da ne opada interes investitora za Srbiju.

Predsednica Izvršnog odbora KBM banke Ljubinka Lovčević rekla je da ta banka planira širenje mreže u Srbiji, pre svega u Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta