Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Solidni rezultati Unikredita u SRB
UniCredit banka Srbija uspela je u 2013. da zadrži visok nivo efikasnosti, i zabeležila je operativni profit od 8,7 milijardi dinara, kao i rast od 6,5 odsto.

UniCredit banka je nastavila da pokazuje snažnu posvećenost Srbiji, što dokazuje i rast bilansa stanja za tri odsto u poređenju sa prethodnom godinom, na skoro 252 milijarde dinara, saopšteno je danas iz te banke.

Na kraju 2013. godine, neto profit banke u Srbiji je dostigao 3,8 milijardi dinara, dok su neto prihodi od kamata i neto prihodi po osnovu naknada zabeležili rast od osam odsto.

Ukupan broj klijenata je premašio 210.000, a ostvaren je rast depozita za dva odsto u poređenju sa prethodnom godinom, koji su premašili 113 milijardi dinara. Odobreni krediti u 2013. godini dostigli su iznos od skoro 159 milijardi dinara, s tim da je zabeležen skok od devet odsto u poređenju sa prethodnom godinom, kada su u pitanju krediti odobreni stanovništvu.

U saopštenju se dodaje da je uprkos svim izazovima i turbulencijama koje su u 2013. uticale na smanjenje broja banaka na tržištu, UniKredit banka uspela dodatno da učvrsti svoju poziciju, da je potvrdila treće mesto na tržištu kada je u pitanju ukupna aktiva, a nastavila je i da se dodatno angažuje u aktivnostima koje doprinose rastu reputacije na lokalnom tržištu i nivou zadovoljstva klijenata.

UniCredit Banka Srbija je članica UniCredit Grupe, jedne od vodećih evropskih finansijskih grupacija, a kroz mrežu od približno 9.000 ekspozitura i sa više od 148.000 zaposlenih Grupa je prisutna na oko 50 tržišta.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta