Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
RTB Bor: Ispunjeni planski zadaci
Radnici Rudarsko topioničarskog basen (RTB) Bor su prema planu, proizveli 5.966 tona katodnog bakra, i 21.300 tona sumporne kiseline, čime je plan prebačen.

Samo u februaru proizvedeno je 2.957 tona katodnog bakra i 10.132 tone sumporne kiseline, a da bi se postigli ovi rezultati u borsku Topionicu su u februaru dopremljene ukupno 20.383 tone vlažnog koncentrata bakra, od čega najviše iz flotacije "Veliki Krivelj" koja preraduje rudu sa površinskih kopova "Cerovo" i "Veliki Krivelj".

"Zabeleženo je visoko vremensko iskorišćenje topioničkih agregata od 98 procenata, a krajem februara na zalihama je bilo oko 1.000 tona bakra. Fabrika sumporne kiseline je radila stabilno i produkovala u proseku 361 tonu sumporne kiseline dnevno", izjavio je Tanjugu direktor Topionice i rafinacije bakra RTB-a Bor Boban Todorović.

On je dodao da u rezervoarima ima 11.351 tona kiseline koja se planski otprema u pogone hemijske industrije u Prahovu i Šapcu.

Todorović je naveo da je u Elektrolizi proizvedeno 2.957 tona katodnog bakra, kao i 105 tona bakar-sulfata, a odbakrivanjem iz otpadnog mulja u februaru je dobijeno oko cetiri tone bakra.

"Planski zadaci za februar su potpuno ispunjeni, a količina proizvedene sumporne kiseline je preko plana", konstatovao je Todorović.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta