Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Pušten u rad dodatni agregat u HE "Elektromorava" Međuvršju
U Međuvršju je 8. marta pušten u rad dodatni agregat Hidroelektrane "Elektromorava", koja je na taj način obelezila i 60 godina rada.

Prema rečima direktora "Drimsko-limskih elektrana" Miodraga Čitakovića, ovaj agregat je dodatne snage 600 kilovata i proizvodiće 1,7 miliona kilovat sati električne energije.

- Da bi se iskoristio kapacitet Velike Morave u periodima malih dotoka, pre godinu i po dana pokrenut je ovaj projekat koji je danas svečano pušten u rad - naveo je Čitaković.

On je istakao da je uloga tog agregata da uzima deo vode iz akumulacije, kada su velike vode i da prave dodatne kilovate.

Prema rečima, v.d. direktora "Elektroprivrede Srbije" Aleksandra Obradovića, ovo je veoma važan projekat, a posebno zato što su na njemu radile velike firme.

- "Elektroprivreda" planira velike investicije i razvoj obnovljivih izvora energije - najavio je direktor EPS-a podsećajući da je u protekloj godini to preduzeće bilo jedno od najprofitabilnijih u zemlji.

- Prave reforme EPS-u predstoje i planira se sprovođenje korporizacije koja je osnov za razvoj - naveo je Obradović.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta