Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Nemci zainteresovani za deo "Trayal" korporacije
Predstavnici nemačke kompanije "Holding Hammerling" razgovarali su 13. maja sa rukovodstvom grada Kruševca i "Trayal korporacije" izrazivši zainteresovanost za kupovinu dela te kompanije, Fabrike teretnih pneumatika, saopšteno je iz gradske uprave Kruševca.

Kako se navodi u saopštenju, generalni direktor "Trayal korporacije" Miloš Nenezić rekao je da Fabrika teretnih pneumatika proizvodi robu sertifikovanu prema evropskim normama i standardima kao i da ima izvozni potencijal ne samo na tržište Evropske unije već i država u okruženju, kao i Rusije i Litvanije.

- Kapacitet proizvodnje je 20 tona pneumatika dnevno, sa planiranim povećanjem do 30 tona do kraja godine. Oprema je u funkcionalnom stanju, a fabrika poseduje dobru informatičku bazu. Zaposleno je 333 radnika, adekvatnih stručnih sposobnosti i profila - kazao je Nenezić.

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović rekao je da su nova radna mesta prioritet za taj grad te da u njemu radi poslovna zona, a da su u budžetu predviđena sredstva za nova radna mesta pri čemu lokalna samouprava daje određene olakšice.


Fabriku "Nevena" žele Rusi, Italijani, Nemci i Belgijanci - Stranci zainteresovani za kupovinu lesko
Za kupovinu fabrike za proizvodnju bebi i kozmetike za mlade "Nevena" iz Leskovca zaintersovano je nekoliko firmi, iz Rusije, Italije, kao i jedna belgijsko-nemačka kompanija, čije se ime drži u tajnosti, prenosi "Jugmedia".

- Učestali obilasci stranaca i velika zainteresovanost stranih kompanija za kupovinu "Nevene" nisu iznenađenje jer smo uspeli da održimo, čak i da poboljšamo kvalitet proizvoda, koji su brend, ali i firmu dovedemo u stanje u kome je spremna za novu prodaju - pričaju članovi menadžerskog tima Bosiljka Anđelković, Aleksandar Rakić i Tatjana Ilić.

"Nevena" je od novembra 2010. godine u postupku restrukturiranja, što znači pod ingerecijom države, a njeni radnici sami sebi izdržavaju, odnosno, primaju redovne i solidne plate, a i porezi, doprinosi i obaveze prema dobavljačima i komunalcima, izmiruje iz kase predzeća.

- Više od godine i po dana nismo dobili ni jedan dinar od države, a novcem koji nam je ranije uplaćen kupili smo tri proizvodne mašine - priča Tatjana Ilić, direktorka proizvodnje.

U ovoj firmi sa međunardnim ISO sertifikatima i brendiranom kozmetikom, ostalo je 76 od oko 250 Leskovčana, posle dva kruga socijalnog programa. Oko 40% proizvodnje ""Nevene" odlazi na tržišta bivših jugoslovenskih republika, ali i na tržište Australije.

- O našoj daljoj sudbini odlučivaće država, odnosno, Agencija za privatizaciju, a mi se nadamo da partner ili kupac neće biti poput bugarske firme "Bul cvet", koja nas je za tri godine gazdovanja upropastila - pričaju dvoje sindikalista "Nevene" Snežana Cvetković iz UGS "Nezavisnost" i Bratislav Milošević iz Samostalnog sindikata.


Dobit pre oporezivanja Komercijalne banke manja za 18% u prvom kvartalu 2014.
Dobit pre oporezivanja (EBT) najveće domaće banke Komercijalne banke manja je za 18,2% na godišnjem nivou na 1,2 milijarde dinara (10,4 mil EUR) u prvom kvartalu 2014. godine, pokazali su izveštaji banke.

Prema nerevidiranim finansijskim izveštajima banke, u period januar mart 2014, prihodi od kamata iznosili su 5,5 milijardi dinara što je rast od 4,3% prema istom kvartalu 2013. U istom periodu neto prihod od kamata skočio je za 10,5% na 3,4 milijarde dinara. Dobitak od naknada i provizija porastao je 5,3% na 1,1 milijardu dinara u odnosu na isti period u 2013, prenosi "Sinteza Invest Group".

Na kraju marta, kako se navodi na sajtu ove brokerske kuće, ukupna aktiva banke iznosila je 373,6 milijardi dinara, što je rast prema 363,7 milijardi dinara, koliko je iznosila na kraju decembra prošle godine. Komercijalna banka je druga po veličini banka u Srbiji u pogledu imovine među 29 kreditora koji posluju na domaćem tržištu, a koje broji oko 7,3 miliona ljudi.


Komercijalna banka Q1 2014 EBT down 18 percent
Earnings before taxation (EBT) of the largest domestic bank Komercijalna banka in the first quarter of 2014 dropped 18.2 percent from the year before, to RSD 1.2 billion (EUR 10.4 million), the Bank`s reports show.

According to the unrevised financial statements of the Bank, revenues from interests in the period January-March 2014 totaled RSD 5.5 billion, up 4.3 percent from the same quarter in 2013. In this period, the profit from fees and commissions grew 5.3 percent, to RSD 1.1 billion, against the same period last year, Sinteza Invest Group reports.

According to this broker company, the Bank`s overall assets totaled RSD 373.6 billion at the end of March, going up from RSD 363.7 billion in December 2013. Komercijalna banka is the second largest bank in Serbia in terms of assets among 29 creditors operating in the domestic market of 7.3 million people.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta