Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Stiže kuvajtski zajam, kreće "Prokop" - Izgradnja poverena konzorcijumu na čelu sa "Energoprojektom"
"Železnice Srbije" dobile saglasnost za realizaciju kuvajtskog kredita od 26 mil EUR za nastavak izgradnje glavne železničke stanice "Beograd centar" u "Prokopu".

- Lepa vest - dobili smo saglasnost od Kuvajtskog fonda za razvoj za realizaciju te kreditne linije i početak radova - izjavio je generalni direktor srpskih železnica Dragoljub Simonović i dodao da će početi radovi na "Prokopu" čim se malo sredi situacija u zemlji zbog poplava.

Simonović je podsetio da će glavni izvođač biti domaća firma "Energoprojekt", koja je na čelu konzorcijuma sastavljenog od šest firmi.

Kuvajtski fond za razvoj je odobrio izveštaj tenderske komisije "Železnica Srbije", tako da je kredit postao operativan.

- Složenost posla je iziskivala da i ta kompanija (Energoprojekt) mora da ima konzorcijum, s obzirom da je posao toliko složen da nijedna firma ne može sama da ga izvede - kazao je Simonović.

On je rekao da je bolje što je posao dobio konzorcijum na čelu sa jednom firmom koja će upravljati drugim firmama i biti za njih odgovorna.

Javnim pozivom je predviđeno da maksimalan rok za izvođenje radova na rekonstrukciji saobraćajnih kapaciteta u železničkoj stanici "Beograd centar" u "Prokopu" bude 420 dana.

Tenderom za "Prokop" su obuhvaćeni kapaciteti za prijem, otpremu i upravljanje saobraćajem vozova u Beograd centru, odnosno kompletno sređivanje građevinske i elektrotehničke infrastrukture u "Prokopu".

Pozivom za podnošenje ponuda u otvorenom postupku obuhvaćeni su radovi na rekonstrukciji kapaciteta za prijem, otpremu i upravljanje saobraćajem vozova u železničkoj stanici Beograd centar-prva faza, i to: izgradnja koloseka 3,4,7 i 8, rekonstrukcija postojećih koloseka 9 i 10, nabavka materijala gornjeg stroja za prvi i drugi kolosek, završni i zanatski radovi na podhodnicima i na peronima, izrada i montaža informativnog sistema za obaveštavanje i usmeravanje kretanja putnika.

Radovi obuhvataju i sanaciju hidroizolacije na koti 105, kontaktnu mrežu i izgradnju četiri trafo stanice, elektroenergetske i telekomunikacione instalacije i sisteme u podhodnicima i na peronima, dispečerske uređaje i lokalnu kablovsku mrežu, osiguranje stanice "Beograd centar" i rasputnice Karađorđev park i Dedinje elektronskim signalno-sigurnosnim uređajima i rekonstrukcija stanične postavnice.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta