Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Država objavila prodaju 502 firme
Agencija za privatizaciju Srbije objavila je na svom sajtu javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti investitora za privatizaciju 502 preduzeća.
Kako je objavljeno na sajtu Agencije (www.priv.rs), poziv se odnosi na preduzeća više grana delatnosti među kojima su i preduzeća javnog informisanja i komunikacija, koja se privatizuju u skladu sa novim Zakonom o javnom informisanju.

Pisma zainteresovanosti se dostavljaju poštom ili neposrednom predajom na pisarnici Agencije ili putem elektronske pošte do 15. septembra 2014. godine.

Kako se navodi, u roku od 45 dana nakon isteka roka za dostavljanje pisama, Agencija će Ministarstvu privrede dostaviti predloge modela i metoda privatizacije za svako pojedinačno preduzeće.

Na osnovu predloga Agencije, doneće se odluka o modelu i metodu privatizacije, početnoj ceni i merama za pripremu i rasterećenje subjekta privatizacije, navedeno je u javnom pozivu.

Po Zakonu o privatizaciji, obavezan rok za privatizaciju društvenog kapitala je do 31. decembra 2015. godine.

Obaveštenje o javnom pozivu, koji je u skladu sa novim Zakonom o privatizaciji, biće objavljeno u svetski uglednom ekonomskom časopisu Fajnašel tajms (Financial Times) i sredstvima javnog informisanja u Srbiji.

Agencija za privatizaciju, kao je ranije navela, neće objaviti javni poziv za preduzeća koja zapošljavaju osobe sa invaliditetom i preduzeća iz odbrambene industrije, s obzirom na to da su u skladu sa Zakonom o privatizaciji trenutno izuzeti iz postupka privatizacije.

Na spisku za privatizaciju su, prema pisanju štampe, nekadašnji veliki sistemi, kao što su Poljoprivredna korporacija "Beograd", Poljoprivreno-industrijski kombinat "Bečej", Fabrika automobila "Priboj", Metanolsko-sirćetni kombinat "Kikinda", Azotara "Pančevo", farmaceutska kompanija Galenika.


Kvartalni izveštaj - II kvartal 2014. - Aerodrom Nikola Tesla a.d. , Beograd - AERO
Kvartalni izveštaj - II kvartal 2014. - Aerodrom Nikola Tesla a.d. , Beograd - AERO
 


Kvartalni izveštaj - II kvartal 2014. - Energoprojekt holding a.d. , Beograd - ENHL
Kvartalni izveštaj - II kvartal 2014. - Energoprojekt holding a.d. , Beograd - ENHL
 


Konsolidovani polugodišnji izveštaj za 2014. - Energoprojekt holding a.d. , Beograd - ENHL
Konsolidovani polugodišnji izveštaj za 2014. - Energoprojekt holding a.d. , Beograd - ENHL
 


Privatization Agency selling 502 companies and subsidiaries
Serbia's Privatization Agency announced on Friday the sale of 502 state-owned companies and their subsidiaries.

The list includes the Resavica coal mines, Galenika, Petrohemija, Azotara, FAP, Mostogradnja, Jat Tehnika, Lasta, Simpo, C market and Belgrade Fair.

The agency posted on its website priv.rs a public invitation for letters of intent to purchase 502 government companies and their subsidiaries, according to the new law on state asset sale, which entered into force on Wednesday.

The letters can be submitted by September 15.

The agency will analyze the offers by potential investors and within 45 days of the submission of the letters present its proposal for the sale models for each of those companies to the Ministry of Economy, the statement says.

The legal deadline for these sales is the end of December 2015, according to the law no state asset sale.

A notice about the invitation will also be sent out through the Financial Times and national media.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta