Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Saradnja "Železare Smederevo" sa kineskom kompanijom
"Železara Smederevo" potpisaće 26. novembra memorandum o razumevanju sa kineskom kompanijom "Hebei ajron end stil", najavio je danas član Nadzornog odbora Železare i član Radne grupe za pregovore sa strateškim partnerom Bojan Bojković.

On je za RTS rekao da će poseta premijera Srbije Aleksandra Vučića Kini biti velika stvar za Železaru.

"Premijer će 26. novembra prisustvovati potpisivanju memoranduma o razumevanju sa kineskom kompanijom "Hebei ajron end stil" ", naveo je Bojković.

On je napomenuo da sledi tender na koji svi mogu da se kasnije prijave.

"Cilj vlade i Železare je da se zaposle svi, da se prave poluproizvodi i finalni proizvodi", naglasio je Bojković.

Napomenuo je da je svojevremeno "Železara Smederevo" sa tri puta manjom proizvodnjom imala 14.000 zaposlenih.

"Napravljena je studija koja navodi da za rad jedne visoke peći treba 5.000 zaposlenih. Tako da Železara nema višak zaposlenih, i kineski partner je to prepoznao", istakao je Bojković.

Kako je rekao, zaokruživanjem proizvodnje i uvođenjem novih tehnologija rešio bi se višedecenijski problem u Železari.

"Sada imamo katastrofalno stanje, tona čelika pala je na 150 dolara. Kada prodajete i proizvodite proizvode koji su skupi i ne zarađujete višak novca, to je neizdrživo", naglasio je Bojković.

Prema njegovim rečima, kineski partner je u takvoj tržišnoj situaciji primetio da Železara ima dobru geografsku poziciju, tehničko-tehnološki je u savršenom stanju, te da su radnici visoko obučeni.

"Imali smo sedam pregovora, oni detaljno rade analize. Mnogo stručnjaka dolazi. Imaju veliki broj stručnjaka za svaki segment. Očekujemo da se ta analiza završi do kraja godine ili početkom januara", istakao je član Nadzornog odbora Železare.

Bojković je naveo da posle toga slede pregovori od nekoliko nedelja, a za sada se na tenderu očekuje zainteresovanost samo "Hebei ajron end stil".

"Očekujemo da se sve završi polovinom godine", zaključio je Bojković.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta