Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Vujović: Stiže nam milijarda $ od UAE na proleće
Ministar finansija Dušan Vujović najavio da će srpska vlada u 2016. nastaviti da smanjuje rashode za plate, materijalne troškove i kamate.


Prema njegovim rečima, ukupni deficit države neće preći četiri odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

U intervjuu za beogradski nedeljnik NIN on je istakao da je cilj da "deficit opšte države u 2017. bude na nivou Mastrihta (tri odsto), a republičkog budžeta jedan odsto niži".

"Očekujem da ćemo iz jeftinijih izvora, kreditom od (Ujedinjenih Arapskih) Emirata (UAE), uz kamatu od dva odsto, refinasirasti najskuplje kredite i dopunski smanjiti trošove kamata", rekao je srpski ministar finansija.

Vujović je napomenuo da je Srbija od UAE 2014. godine dobila milijadu dolara sa kamatom od dva odsto i da će naredne godine dobiti isti kredit.

"Očekujem da će (kredit UAE) biti odobren u prvoj polovini 2016. i to će nam dopunski smanjiti trošak kamata za oko 57 miliona evra godišnje", rekao je on.

Vujović je dodao da očekuje i da će država stalnim refinansiranjem dinarskih obveznica "bitno smanjiti kamate i tako ostvariti uštede koje je omogućilo smanjenje referentne kamatne stope Narodna banke Srbije sa preko devet na četiri odsto".

Kako je istakao Vlada će boljom naplatom i doprinosa kontinuirano povećavati prihode budžeta u narednim godinama.

"Ove godine na ruku su nam išle niže cene energenata, a u 2016. godini ćemo štedeti na svim materijalnim troškovim a državnoj upravi i javnim preduzećima. Naprimer, isti model automobila kada je u upotrebi u državnim i javnim preduzećima troši 30 do 40 odsto više gorova, nego kada ga koriste građani", rekao je Vujović.


Huawei ready to increase investment in Serbia
Serbian Prime Minister Aleksandar Vucic spoke today with the representatives of Huawei, a Chinese manufacturer of telecommunications technologies, about the progress of the program agreed upon during the visit of Chinese PM Li Keqiang to Serbia, the Serbian government announced in a release.
The vice president of Huawei, Jiang Liu, stressed that the company was ready to boost investment in Serbia, where they were already working with Telekom Srbija and the Electric Power Company of Serbia (EPS), as well as to enhance the quality of computer equipment and increase the number of scholars from Serbia, the release reads.
Jiang Liu pointed out that Huawei was promoting talents in Serbia-s IT sector.
- The purpose of our project is to offer innovative products and solutions. We are very proud of it. Students from 60 countries participate in this project. Serbia is among these countries for the second consecutive year. Our aim is to bring the latest technologies to Serbia - Jiung Liu concluded.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta