Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Sertić:Za sedam preduzeća rešenja izvesna do kraja godine
Ministar privrede Željko Sertić danas je, na sastanku sa predstavnicima MMF istakao da je prekinuta praksa finansijske podrške države društvenim preduzećima i da očekuje da će za sedam strateških firmi rešenja biti izvesna do kraja godine.

Sertić je, tokom razgovora o okončanju procesa privatizacije, reformi javnih preduzeća i unapređenju sistema i procesa stečaja naglasio i da postoji poltička volja da se ti procesi uspšno privedu kraju u cilju ozdravljenja privrede.

On je istakao da je dosadašnjim aktivnostima Ministarstva i vlade prekinuta praksa finansijske podrške države društvenim preduzećima.

"Sada su u fokusu 17 strateških preduzeća čiji će konačan status biti rešen do kraja maja naredne godine" rekao je Sertić, saopštilo je ministarstvo privcrede.

On je rekao i "da očekuje da će za sedam od 17 strateških preduzeća rešenja biti izvesna do kraja godine", navodi se u saopstenju.

Sertić je ukazao da se u saradnji sa Svetskom bankom intenzivno radi na unapređenju sistema i institucija za sprovođenje stečaja "kako bi ovi procesi bili efikasniji i u službi ozdravljenja privrede".

On je, govoreći o reformi javnih preduzeća, naglasio da je u proteklom periodu prvi put uveden monitoring nad njihovim poslovanjem.

Sertić je objasnio da pozitivna zakonska rešenja ne nude adekvatan sistem kontrole rada javnih preduzeća, "pa Ministarstvo, u cilju boljeg nadzora i jasnije odgovornosti, razmatra mogućnosti unapređenja zakonodavnog okvira kojim bi se to regulisalo".

"Veliki izazovi su pred nama, ali postoji politička volja da se ovaj posao koji obavljamo u cilju ozdravljenja srpske privrede dovede do kraja", naglasio je on

Sertić je ocenio i da se Srbija dugo bavi preduzećima koja su produkt prošlosti "i da je vreme da se okrene delu privrede koji teži napretku".


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta