Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Aerodrom "Nikola Tesla" proširuje kapacitete
Prateći trend povećanja obima avio-saobraćaja, beogradski aerodrom "Nikola Tesla" planira proširenje kapaciteta u 2016. godini, prenose "Novosti".

- Tokom sledeće godine predviđen je nastavak obnove i uređenja Terminala 1 i početak proširenja Terminala 2 dogradnjom 11.000 m2 - kaže Sasa Vlaisavljević, v.d. direktora aerodroma "Nikola Tesla".

On napominje da će se izgraditi i vezni deo između Terminala 1 i 2, a u planu je i nastavak pripreme za interkontinentalne letove, u saradnji sa nacionalnom avio-kompanijom. Predviđena je i rekonstrukcija, odnosno proširenje pet čekaonica i dela pristanišne zgrade, kao i početak izgradnje nove vatrogasne baze.

Vasiljević napominje da će sledeće godine biti izgrađena nova platforma za odleđivanje i zaštitu aviona od zaleđivanja, kojom će se povećati efikasnost opsluživanja vazduhoplova u zimskim uslovima.

- Uređenjem dela Terminala 2, koje je završeno u junu, povećan je obim usluga koje pružamo putnicima jer smo obezbedili još jedan granični prelaz sa četiri šaltera pasoške kontrole. U okviru novih 1.450 m2 opremili smo i prostorije za roditelje sa decom. Novi, komforni prostori za odmor u tranzitnoj zoni opremljeni su za putnike koji se zadržavaju na aerodromu u očekivanju sledećeg leta iz Beograda - naglašava v.d. direktora.

Kako je navedeno, aerodrom "Nikola Tesla" od januara do decembra 2015. godine koristilo je 4.469.083 putnika, što je povećanje od 4% u odnosu na isti period prošle godine. U proseku je svakog dana bilo 13.543 putnika, ili 564 korisnika na sat, odnosno više od 9 u minutu.

Aerodrom "Nikola Tesla" je u 2014. imao neto dobit od 28,3 mil EUR, a prema rečima Vasiljevića, solidan profit očekuje se i u ovoj godini.


NLB banka u Srbiji u 2015. profitabilna
NLB banka u Srbiji je danas saopštila da je u prva tri kvartala 2015. godine povećala neto poslovne prihode za 22 odsto, odnosno za 2,3 miliona evra, u poredjenju sa istim periodom prošle godine, i ostvarila profit od milion evra.

Depoziti gradjana i privrede su uvećani za 2,1 milion evra i iznose 188,1 milion evra.

Banka je za devet meseci ove godine privredu i stanovništvo kreditirala sa 50 miliona evra, od čega je 46 odsto udeo zajmova u dinarima.

NLB banka posluje u Srbiji od 2005. godine i na tom tržištu ima četiri filijale i 31 ekspozituru. Banka je deo slovenačke NLB grupe koja ima 45 članica u 12 zemalja, sa više od četiri miliona klijenata.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta